avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz de malpraxis medical
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz de malpraxis medical

Iata cazul:
O ruda din familie (30 de ani) naste prin cezariana.Dupa ce iese din spital cu bebe,la o saptamana are dureri in zona abdominala,colici insuportabile,se interneaza inapoi la spital la sectia chirurgie unde este operat de urgenta cu dg.:
,,ocluzie intestinala prin incarcerarea ileonului in peretele abdominal,dupa operatie cezariana.lehuzie.anemi microcitara."
O bucata de 10 cm din intestinul subtire este necrozat si a fost executat rezectia lui(a fost taiata).
Dupa spusele medicului chirurg mai avea cateva ore de trait daca nu era operat.A fost internat 12 zile,timp in care zi si noapte a fost supravegheat de o alta ruda,iar copilul de 2 saptamani acasa cu bunici,nemaiputind alapta,tinuta cu lapte praf.Dg. la iesire din spital confirma dupa parerea mea cazul de malparxis a medicului care a efectuat cezariana.
Avand in vedere cazul de mai sus mentionat,durerile suportate de pacient,viata pusa in primejdie,partea financiara care sa rezultat(cheltuielile de la spital,plata supravegherii,concediul luat fortat al bunicii care are grija de bebe,pretul alimentaiei si a vitaminelor etc.etc)si poate cel mai important:ca a fost pus in pericol viata pacientei,si stresul trait de toata familia,lipsa mamei de linga bebe ce sfatuiti:merita dat in judecata medicul si cerut despagubire pt.traumele suportate?Care este procedura in acest caz?Exista obligativitatea de intelegere amiabila cu medicul fara tribunal?Pacienta poate fi reprezentata de un avocat?(avand in vedere ca nici nu mai poate sa se uite la medicul respectiv)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:12, 30 Octombrie 2013
Aveti perfecta dreptate sa fiti ingrijorat, suparat, indignat. Comportamentul marii majoritati a medicilor este sub orice critica . Doar cu ochii la buzunare si deloc la pacienti.
Luati legatura cu un avocat si deschideti actiune impotriva acestui medic neglijent. va dura destul de mult, dar macar va fi deranjat .
Daca da medicul in judecata s-ar putea alege cu plata cheltuielilor de judecata. E si asta un risc care trebuie avut in vedere.
@tgeorgescu-tare ciudat sunt comentariile dvs.Am impresia ca sunteti medic.Este foarte frumos ca asa tineti partea unui coleg,dar va rog din suflet lasati-ne in pace,nu mai poluati acest topic,nu ma intereseaza parerea dvs.,nu am nevoie de sfaturile dvs.,eu astept pareri de la cineva care este de specialitate in acest caz.Rog un moderator,ca sa blocheze acest utilizator in aces topic,in caz contrar daca nu se poate,rog inchiderea acestui topic.Va multumesc.
,,Prin malpraxis se intelege eroarea profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicand raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice."
Dg. de iesire din spital:,,ocluzie intestinala prin incarcerarea ileonului in peretele abdominal,dupa operatie cezariana.lehuzie.anemi microcitara."
Cred ca este destul de clar situatia...

Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
galcsb, utilizator
Stimați forumiști,

Haideți să clarificăm anumite detalii.

Bineînțeles că malpraxis-ul se bazează pe erori, ca regulă. Prin aceaste erori se înțelege, deci, lipsa intenției coroborată cu greșeli profesionale. Aceasta este o culpă, dar nu o intenție.

În ceea ce privește intenția, putem vorbi de malpraxis și în cazuri de intenție indirectă, respectiv atunci când definiția dată de dreptul penal este incidentă: faptuitorul isi da seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecintele acesteia si, cu toate ca nu le urmareste, accepta posibilitatea producerii lor.

În caz contrar, am vorbi despre cu totul alte calificări mai ales sub aspect penal.

Mai precis: în cazul în care există intenție, fapta nu ar fi de malpraxis, nu ar fi o culpă, ori o intenție indirectă. În cazul unei operații cu punere în pericol al vieții, ar exista o tentativă de omor - aceasta este calficarea pentru lipsa intenției. Nu malpraxis, nu culpă, nu altceva.

Rezumându-mă la malpraxis.

Din punctul meu de vedere, ca debut, ar trebui să obțineți părerea unor specialiști medici asupra actului medical efectuat.

Abia după obținerea părerii acestor specialiști consider că s-ar impune demararea unor acțiuni juridice specifice malpraxis-ului medical. Spun acest lucru, deoarece un avocat nu are cum să dispună de cunoștințe în domeniul medical, putând demara o acțiune doar pornind de la anumite premise bine determinate.

Vă invit să observați și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Evident, prin acest sfat nu înseamnă că nu vă recomand să acționați în cazul dvs ferm și imediat. Spun doar că un avocat nu se poate bate fără arme, iar în cazul malpraxis-ului medical, armele ar trebui furnizate de specialiști în medicină.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua!la sfarsitul lui septembrie am avut o operatie de implant ... Bambie1988 Bambie1988 Buna ziua!la sfarsitul lui septembrie am avut o operatie de implant mamar.Dupa operatie am avut 2 drenaje, pe care doctorul mia spus sa le scot cand ajung la ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta malpraxis Davidbia Davidbia Buna ziua Friedmann Bianca ma numesc am o problema legata de o operatie de cezariana in urma cu 4 ani am nascut la un spital de stat in urma operatiei la 4 ... (vezi toată discuția)
Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)