avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intarziere uriasa reparare lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intarziere uriasa reparare lift

intr-un bloc cu 8 etaje , s-a stricat liftul. Pentru cei de la etajele superioare este greu de urcat mai ales ptr oameni bolnavi sau cu afectiuni.
Motivarea administratorului este ca nu toata lumea este de acord sa plateasca reparatia .
Intrebare:
- este obligatorie repararea ?
- administratorul poate face credit la banca pentriu suma necesara si apoi distribui costul pe locatari?
- este posibil a trage la raspundere administratia in caz de cutremur sau incendiuy pentru punerea in pericol a locatarilor prin nerepararea liufrtului?
-in cazul nerepararii liftului , poate fi considerata modificarea parametrilor conmstructivi ai blocului ?
Multumesc,
Octavian B.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:18, 2 Noiembrie 2013
nu aveti dreptate : este adiminstrator , si in atributii intra tot ceea ce asigura normalitatea functionarii. Ptr asta , ia salariu .
- Putea constitui find de reparatii
-putea incepe demersurile de executare la cei care nu platesc
- Daca la etajul 8 sta un om de 90 ani , care cheama salvarea iarmedicii urca poe scara in 20 muinute in loc de 3 minute , omul poate muri .
]In acest caz , administratorul va fi bun de polata ptr negljenta .Legea 230/2-007 nu prevede plata contraventiei de catre locatari ci de catre administratorul incompetent
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Confundati atributiile cu plata unui salariu.
Si dv. la locul de munca aveti niste atributii, nu luati decizii in locul directorului sau al sefului dv.
Sau in cazul ca sunteti director, atunci nu puteti permite unui angajat sa ia decizii in locul dv.

Un administrator nu poate infiinta fondul de reparatii, desi este obligatoriu de a exista, daca comitetul executiv nu da o decizie in acest sens. Cu decizia in fata, numai atunci, administratorul poate pune pe liste cota pentru fondul de reparatii a fiecarui apartament, asa cum se stabileste in comitetul executiv.

Reparatia liftului, de asemenea, se face prin decizia aceluias comitet.
Cat despre imprumut la banca, nici macar nu se poate apropia de cladirea bancii care nu sta de vorba decat cu reprezentantul legal al asociatiei.
Administratorul nu poate da in judecata pe nimeni. Asta o face tot comitetul executiv al asociatiei.

Administratorul este angajat al asociatiei, nu reprezentant legal.
Administratorul nu poate decide de unul singur si de capul lui sa repare nimic in condominiu. Poate instiinta comitetul de necesitatea unor reparatii. Doar atat.

Si pentru documentare asupra atributiilor cititi Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a acestei legi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230 nikoleta_steliana nikoleta_steliana La multi ani in 2015 si sa ne fiti sanatosi si de ajutor! Am o intrebare : s-a modificat Legea asoc.de proprietari? Nu mai este obligatoriu fondul de rulment ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)