avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa auto - cat timp se poate circula cu masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa auto - cat timp se poate circula cu masina neinmatriculata pe numele noului proprietar

vreau sa imi cumpar un autoturism,intrebarea mea este urmatoare: Cat timp pot circula cu masina pe numele vechiului propitar fara sa fiu nevoit sa o inscriu pe numele meu? Rog un raspuns urgent si cat se poate de explicit. Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 19:40, 26 Octombrie 2013
Noul proprietar este obligat sa inmatriculeze masina pe numele lui in termen de 30 de zile de la data incheierii facturii de vanzare – cumparare. In caz contrar, politistul rutier ii poate aplica o amenda cuprinsa intre 480 si 640 de lei si ii poate retine soferului certificatul de inmatriculare. Masina va putea fi recuperata doar de catre persoana inscrisa in certificatul de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei excludere despagubire pentru rca expirat pagubit. adiardelean77 adiardelean77 Masina mea cu rca expirat a fost avariata de o masina cu rca valabil, in timp ce circulam pe un drum public. Vinovat este soferul cu rca valabil, conform ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)