avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transport marfa cu masina neinmatriculata?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transport marfa cu masina neinmatriculata?

Buna ziua si cu deosebita stima ca intotdeauna pentru intreaga comunitate Avocatnet!
Problema mea este urmatoarea: -am cumparat o duba de pana la 3,5 tone si mi-am facut o firma cu principala activitate de transport rutier de marfuri.
Am 30 de zile la dispozitie de la data cumpararii sa o inscriu.
Firma deja este gata dar masina nu are taxa platita(2500 ron de care eu nu dispun acum)
Pot face curse cu masina legal in baza contractului de vanzare-cumparare si a unui contract de comodat si a faptului ca am bagat-o la primarie...asta pana ii platesc taxa de poluare(masina este inmatriculata ro dar nu are taxa platita)
Mii de multumiri anticipate!!!
Cel mai recent răspuns: SutoStefan , utilizator 00:05, 30 Ianuarie 2014
NU ! autoutilitara trebuie inmatriculata . risti savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul neinmatriculat ! vezi OUG 195/2002 modif. !!!!! e dosar penal si se anuleaza permisul !
adriano451 a scris:

(masina este inmatriculata ro dar nu are taxa platita)


Masina este inmatriculata, puteti circula fara probleme pana cand o transcrieti pe numele dvs..

30 de zile este termenul legal sa o transcrieti, daca veti fi surprins in trafic veti plati o amenda si vi se va retine certificatul de inmatriculare.

Art.11. - oug195
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
t) deţinătorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale;
(2) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b), c), e), g), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin.(1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t) u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;
poti inscrie masina cu numere provizorii de 3 ori cate 30 zile.Dar daca masina nu este inscrisa pe firma ,si vrei sa faci trasport pentru terti ,atunci nu ai cum sa-ti ei licenta de trasport ,licenta de executie ,si rovignieta.In plus nu poti deconta nimic.Doar incasezi fara sa ai cheltuieli .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto ( certificat retinut ) neagu11 neagu11 Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii . In Martie 2015 am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Retinere talon auto pt lipsa cvc auto mariana pop mariana pop buna seara mi-a fost retinut talonul pt o masina pe care am cumparat-o cu o ora in urma pt ca nu aveam cvc , acesta urmand sa se intocmeasca a doua ... (vezi toată discuția)
Recent am achiziționat o mașină - probleme cu înmatricularea Gabriel14121993 Gabriel14121993 Buna seara, recent am achiziționat o mașină ,a cărui așa zis proprietar (nefiind defapt proprietar ci deținând decât un contract de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)