avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

Situatia este urmatoarea : as dori sa refac gardul ce imprejmuieste imobilul. Gardul actual este din sarma si stalpi din lemn pentru sustinere. Eu vreau sa inlocui sarma deoarece s-a rupt, e veche de peste 14 ani, si as dori sa inlocui si stalpi pentru ca terenul a coborat pe sant din cauza santului si a ploilor. Pot face asta fara autorizatie sau imi trebuie autorizatie si pentru asta?
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 15:07, 31 Martie 2009
Daca doriti sa efectuati un gard din beton, acesta este o constructie , aveti nevoie de autorizatie de la Primarie , dar si de acordul vecinilor.Fara acordul acestora , daramarea gardului constituie abuz de drept si puteti fi obligat la plata de daune materiale.
Daca nu aveti acordul lor , si mai mult e nevoie de acces pe proprietatea lor , va trebui sa va adresatzi instantei de judecata .
Vreau sa il refac tot din ce este facut, adica sarma si stalpi din lemn, nu modific materialele din care este facut ci doar inlocui pe cele uzate.
Pana la urma pentru refacerea gardului ce imi imprejmuieste gradina, exact din aceleasi materiale si in acelasi loc, am nevoie de certificat de urbanism si de autorizatie de constructie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)