avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare somer

Vreau sa angajez un somer familist cu varsta de 23 ani, in conditiile prevazute in Legea 116/2002.De la AJOFM de care apartin imi spun ca legea s-a modificat incepind cu 22 oct. 2013 , respectiv Legea 250/2013 , dar din cauza ca la aceasta lege nu au aparut norme de aplicare , noua lege nu se poate aplica .
Studiind noua lege , adica Legea 250/2013 sa inteleg ca pe linga vechile facilitatile acordate angajatorilor ( somer max 25 ani familist sau cu copil in intretinere ) se introduce si notiunea de marginalizati sociali?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 28 Octombrie 2013
Legea este aplicabila si in lipsa acelor norme la care va referiti.

Normele aduc doar precizari in legatura cu aplicarea legii .

Actul normativ aduce o serie de modificari legislatiei in domeniu, una dintre principalele masuri fiind stimularea incadrarii pe piata muncii a tinerilor fara familie sau a celor cu diverse dizabilitati.

In acest sens, legea introduce notiunea de tanar cu risc de marginalizare sociala, ce se defineste dupa cum urmeaza:

Tanar cu risc de marginalizare sociala - persoana cu varsta cuprinsa intre 16-26 de ani, care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii:
- se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem;
- are dizabilitati;
- nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea;
- are copii in intretinere;
- a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
- este victima a traficului de persoane.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc pentru raspuns,dar va intreb faptul ca de circa 1 luna vreau sa angajez un tanar (a) familist cu varsta de 23 ani si cei de la AJOFM Neamt imi spun sa astept norme la noua lege , etc suna cumva a "dusul cu presul" ? - sau adevarul e mai de sus.Ce-as putea sa fac ?
Cu multa consideratie.
Va puteti adresa ANOFM-ului
Email de contact: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii angajare elevi sub 18 ani ramo1305 ramo1305 Buna ziua, o societate doreste sa angajajeze un elev de 16 ani. As dori sa stiu ce beneficii are din partea statului si daca aceste beneficii exista, care ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati si facilitati adipro adipro In ce conditii o interprindere individuala nu plateste darile catre stat cand angajeaza un salariat? (vezi toată discuția)
Somer de lunga durata diannaovi diannaovi In legatura cu subventiile acordate pt societatile care angajeaza someri de lunga durata, care someri se incadreaza in aceasta categorie, someri inregistrati ... (vezi toată discuția)