avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer de lunga durata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer de lunga durata

In legatura cu subventiile acordate pt societatile care angajeaza someri de lunga durata, care someri se incadreaza in aceasta categorie, someri inregistrati la ajofm sau neinregsitrati?As dori articolul din lege care face referire.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 3 Ianuarie 2017
Legea 76/2002
art.85
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
......

Opinia mea este ca textul de lege se refera si la somerii neinregistrati.
Multumesc pt raspuns.Unde as putea sa ma adresez pt a primi o informatie exacta pt ca la ajofm nu m au lamurit, in sensul ca au spus ca se incadreaza doar somerii inregistrati de cel putin 12 luni(asa a dedus doamna care lucreaza acolo..insa nu mi au facut si referire la lege, pt ca eu nu vad unde scrie ca este vorba doar despre someri inregsitrati de cel putin 12 luni.Ar trebui sa ma adresez la anofm..cei de acolo ar trebui sa stie exact cred?
Intrebati la ANOFM - Agentia Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, email de contact: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare subventie anemaria01 anemaria01 As dori sa stiu in situatia in care doresc sa angajez o persoana 36 ani care momentan nu are un loc de munca si a terminat somajul in urma cu 6 luni , ... (vezi toată discuția)
Prevedere oug 60 Bogdan 71 Bogdan 71 Buna ziua, daca cineva, unic asociat al unei firme, beneficiaza de prevederile OUG 60 din 2018 (subventie de 2250 lei lunar timp de 12 luni) daca se angajeaza ... (vezi toată discuția)
Angajare simionel simionel SIM oradea.daca sunt șomer neindemnizat(demisie de la ofirma) am 61 ani și îndeplinesc condițiile pentru pensionare anticipată parțială următorul ... (vezi toată discuția)