avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme de procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme de procedura

Am un proces de fond funciar in care am cerut anularea partiala a T.P. al unui vecin pentru suprapunerea cu titlul meu de proprietate. Cu ocazia expertizei am constatat ca ambele T.P. sunt scrise gresit. Al meu are o vecinatate gresita iar al paratului are doua vecinatati , nr. parcelei, categoria si suprafata gresite. Pentru a corecta aceasta situatie eu am deschis un alt proces de rectificare titlul de proprietate.Paratul din primul proces s-a inscris ca intervenient in nume personal si a cerut instantei suspendarea acestui proces pana la solutionarea primului proces.Instanta a aprobat cererea paratului invocand art. 244 , pct. 1. Eu consider ca hotararea instantei este netemeinica si doresc sa o atac cu recurs .Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz se aplica termenul de 15 zile de la comunicare pentru introducerea recursului si daca trebuie sa astept comunicare scrisa a hotararii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 27 Octombrie 2013
Termenele in civil se calculeaza intotdeauna de la comunicare.

Dar, suspendarea unui dosar in baza art.244 alin.1 se pronunta prin incheiere, care se poate ataca cu recurs pe toata perioada suspendarii.
Recursul trebuie sa il motivati si din acest motiv este recomandabil sa asteptati comunicarea hotararii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de procedura ionfliundra ionfliundra Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez daca un judecator , de la o judecatorie , nu tine seama de o decizie a tribunalului, definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita prin care comisia judeteana trebuie sa rectifice titlul de proprietate,daca instanta dispune astfel... ContSters240032 ContSters240032 In primul rand buna seara tuturor.....,si as avea o intrebare daca imi poate raspunde cineva.... A-m introdus actiune in Instanta ptr. Rectificarea unui ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)