avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme de procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme de procedura

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez daca un judecator , de la o judecatorie , nu tine seama de o decizie a tribunalului, definitiva si irevocabila ?
Cel mai recent răspuns: ionfliundra , utilizator 11:15, 31 Octombrie 2014
Poate sunteti mai explicit. Va referiti cumva la autoritate de lucru judecat?
av_silvia_margineanu a scris:

Poate sunteti mai explicit. Va referiti cumva la autoritate de lucru judecat?


Am un proces de fond funciar in care am cerut anularea partiala a T.P. al unui vecin pentru suprapunerea cu titlul meu de proprietate. Cu ocazia expertizei am constatat ca ambele T.P. sunt scrise gresit. Al meu are o vecinatate gresita iar al paratului are doua vecinatati , nr. parcelei, categoria si suprafata gresite. Pentru a corecta aceasta situatie eu am deschis un alt proces de rectificare a titlului meu de proprietate.Paratul din primul proces s-a inscris ca intervenient in nume personal si a cerut instantei suspendarea acestui proces pana la solutionarea primului proces.Instanta a aprobat cererea paratului invocand art. 244 , pct. 1. Instanta a hotarat suspendarea cauzei de rectificare T.P. pana la solutionarea irevocabila a cauzei de anulare partiala a T.P. Considerand aceasta solutie ca fiind netemeinica si ilegala am actionat cu recurs la tribunal unde s-a dat urmatoarea solutie : " Asadar, tribunalul va aprecia ca pentru o justa solutionare a cauzei ce formeaza obiectul dosarului de anulare partiala a T.P. se impune fie conexarea celor doua cauze, fie solutionarea cu prioritate a dosarului de rectificare a T.P. Pentru aceste considerente, tribunalul in temeiulart, 312 C.pr.civ. va admite recursul, va desfiinta incheierea si va trimite cauza spre continuarea judecatii la aceeasi instanta de fond." La instanta de fond judecatorul a spus ca nu se pot conexa cele doua dosare pentru ca s-a pronuntat anterior ca au obiecte diferite si a hotarat continuarea judecatii separate a celor doua dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de procedura ionfliundra ionfliundra Am un proces de fond funciar in care am cerut anularea partiala a T.P. al unui vecin pentru suprapunerea cu titlul meu de proprietate. Cu ocazia expertizei am ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita prin care comisia judeteana trebuie sa rectifice titlul de proprietate,daca instanta dispune astfel... ContSters240032 ContSters240032 In primul rand buna seara tuturor.....,si as avea o intrebare daca imi poate raspunde cineva.... A-m introdus actiune in Instanta ptr. Rectificarea unui ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)