proastasatului a scris:
Va rog mult sa ma scuzati, sincer, nu o spun nici cu rautate, nici in zeflemea, dar asta cu "singur" e o alta poezie la moda! Dar de ce singur? e vreo relatie intima? cum se creaza legatura copil/parinte in cadrul familiei? pe rand fiecare dintre parinti pleaca de acasa ca sa-l lase pe celalalt singur? n-am mai auzi asa ceva! ce va face sa credeti, nu o luati va rog personal, chiar nu e intentia mea, intrebarea e generic adresata, deci ce va face sa credeti ca un copil s-ar simti bine dormind luni si marti la ploiesti, miercuri si vineri la sinaia? dvs v-ati simti bine? o alta moda e poezia cand vine tata in vizita se creaza conflicte. Concluzie programul de vizitare trebuie sa fie doar cu luarea copilului. De ce? oare parintele/parintii nu au indatorirea sa se comporte civilizat? Daca tatal, sa zicem, genereaza conflicte, el urmand sa fie un model in viata ptr copil, ce urmeaza sa invatam copilul? ca si in situatiile in care nu esti in stare sa te porti civilizat nu e nicio problema, dreptul tau ramane acelasi? nu exista nicio sanctiune?
Doamna proastasatului, e o relatie personala, da, are nevoie de intimitatea ei.
E spre binele copilului sa nu creeze relatii tensionate in 3, sa vada un conflict permanent si sa se simta continuu intre ciocan si nicovala.
Asta daca ne gandim si la copil, ca are si el dreptul sa creeze relatii de familie DACA exista o familie unita si relatii PERSONALE in celelalte cazuri.
In cadrul familiei lucrurile stau altfel, v-am mai explicat si v-as mai explica inca odata si inca odata daca v-ati fi obosit sa imi raspundeti in cealalta parte.
Copilul nu se simte bine dormind aici odata si aici altadata numai din motivul ca niciun copil cu parintii despartiti, de regula, nu se simte bine. In rest, stiu si alti copii care mai dorm saptamanal ba la un prieten, ba la o matusa, ba la o bunica, ba chiar la bona acasa si nimeni nu tipa cat de chinuiti sunt copiii aceia. Daca parintii nu sunt despartiti, chinul lui nici nu e de tipat, sincer. Singura diferenta e lipsa unui parinte, locul in care doarme contand, legal si emotional, mai putin.
Situatia e similara in cazul lipsei parintelui(parintilor) in orice situatie: executare pedeapsa, plecare la munca in alta zona/tara etc. Sentimentul de abandon infloreste.
Daca tatal genereaza conflicte... asta n-o discut, suna ca vorba aia:"el a inceput primul"; totusi, suntem adulti, un conflict presupune minim 2 parti.
Daca partile nu se pot purta civilizat, nu conteaza in fata legii, instantei, psihologului copilului cine a inceput; da, cred ca cei doi parinti ar trebui cumva sanctionati, ambii, insa, din pacate, e extrem de dificil sa facem astfel de anchete.
Cele de mai sus sunt prezentate din experienta mea in instanta si au in vedere lucrurile care conteaza mai mult in fata legii si a unei instante romane. Nu e nimic personal.
Domnule, ma bucur extrem de mult ca ati reusit sa reinstaurati normalitatea. Un program gradat si adaptat pe viitor era indicat insa poate reusiti sa colaborati la mica intelegere, ar fi ideal. Succes!