avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA achizitie auto leasing
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA achizitie auto leasing

Care este procentul de deducere la contracte liesing in cazul in care firma care achizitioneaza liesing mai precis masina de mare tonaj are ca obiect de activitate transporturi marfuri
multumersc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 10:13, 29 Octombrie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.145^1, alineatele 1 si 2 din CF,
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 145 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate şi a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice.
(2) Restricţia prevăzută la alin. (1) nu se aplică vehiculelor rutiere motorizate având o masă totală maximă autorizată care depăşeşte 3.500 kg sau mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul şoferului.

Cazul dvs. se incadreaza la alineatul 2, achizitia nefiind restrictionata in sensul limitarii exercitarii dreptului de deducere. Veti deduce TVA integral in proportie de 100%.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva masina achizitie intracomunitara nicolaekatalin nicolaekatalin Am cumparat un autoturism din Germania,de la o firma pe firma,amandoi platitori de tva.La o saptamana autoturismul refacturez la o firma de leasing,dupa care ... (vezi toată discuția)
Tva ajustat la achizitie autoturism Ilyana1966 Ilyana1966 Ce se intampla incepand cu 01.01.2015 cu 50% tva ajustat la cumparare autoturism? Se include in cost achizitie si se amortizeaza sau nu? (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit platitor de tva mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit platitor de Tva, CAEN 8211. Doresc sa achizitionez un autoturism pe PFA. TVA-ul este deductibil 100%? (vezi toată discuția)