avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva masina achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva masina achizitie intracomunitara

Am cumparat un autoturism din Germania,de la o firma pe firma,amandoi platitori de tva.La o saptamana autoturismul refacturez la o firma de leasing,dupa care lunar o sa platesc facturile emise de leasing.La achizitia masinii,dreptul de deducere la TVA este de 50 %,cu cealalta 50% majorez valoarea masinii.Cand emit factura catre leasing,la valoarea majorata mai aplic odata 24% tva . Este corect asa? Mentionez ca firma pe care am cumparat masina are ca obiect de activitate vanzarea de mobila.Aceasta achizitie o facd doar acum,odata.Va rug sa ma ajute cineva cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:39, 15 Iulie 2015
De ce sa deduceti doar 50%?

ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere

(1) Prin excepţie de la prevederile art. 145 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate şi a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice.
(2) Restricţia prevăzută la alin. (1) nu se aplică vehiculelor rutiere motorizate având o masă totală maximă autorizată care depăşeşte 3.500 kg sau mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul şoferului.
(3) Prevederile alin. (1) nu se aplică următoarelor categorii de vehicule rutiere motorizate:
........
f) vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva ajustat la achizitie autoturism Ilyana1966 Ilyana1966 Ce se intampla incepand cu 01.01.2015 cu 50% tva ajustat la cumparare autoturism? Se include in cost achizitie si se amortizeaza sau nu? (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% autoturism lidiao lidiao Am cumparat un autoturism din import, pe firma trebuie sa deduc tva doar 50%? In ce conditii pot deduce integral tva (taxare inversa)ptr autoturism? (vezi toată discuția)
Deducere tva achizitie auto leasing bulzanv bulzanv Care este procentul de deducere la contracte liesing in cazul in care firma care achizitioneaza liesing mai precis masina de mare tonaj are ca obiect de ... (vezi toată discuția)