avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lectii de pianina deasupra apartamentului meu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lectii de pianina deasupra apartamentului meu

Buna ziua
Locuiesc intru-n bloc cu 10 nivele la etajul al 9-lea si zilnic am de suportat, deseori chiar in orele de liniste (16-19), lectiile de pianina ale vecinei de la etajul superior date unor copii.... am izolat fonic tavanul, am incercat sa-i explic ceea ce ma deranjeaza... degeaba.
Am fost sa ma interesez la politia de proximitate dar mi-au spus ca nu au nici un temei legal pentru a interveni decat daca canta in orele de liniste. Ce pot face pentru a scapa de aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: ioanmatei , utilizator 21:13, 16 Mai 2005
Ceea ce ati relatat dvs. se poate constitui actiune in justitie, daca zgomotul depaseste 5 decibeli. Actiunea vecinei se retine ca o intentie de a deranja, a adus un prejudiciu atat dvs. cat si vecinilor...sau va deranjeaza doar pe dumneavoastra? Exista incomodare fonica? Ce functie detineti? Legea face ca partea intelectuala sa fie mai favorizata....

Mai multe detalii

Va puteti adresa instantei printr-o plangere prealabila intemeiata pe dispozitiile art.320 C.pe.
Deranjeaza doar familia mea, deoarece constructia blocului face ca doar cele doua apartamente sa aiba pereti comuni.
Exista incomodare fonica si o permanenta stare de disconfort.
Sunt absolvent a doua facultati, dar din pacate niciuna de drept.
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
Vecini veșnic deranjati Emilia12345 Emilia12345 Bună seara. Locuiesc la etajul 5 și vecinii de la 4 ce sunt sub mine sunt deranjați de fiul meu de 1.5 ani care se joaca , și dansii se apuca sa bata în ... (vezi toată discuția)