avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii la buget vechi , executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii la buget vechi , executare silita

Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta :
Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ 30 000 E ;

Prin anii 2004 2005, firma a avut angajati totul mergea bine dar odata cu venirea crizei clientii au falimentat unul dupa altul , am acumulat datoriile si bienteles alti clienti noi nu au mai venit si practic de acolo s-a produs acest cosmar... si acum ne aflam in aceasta incapacitate de plata . Problema mai mare este ca mama mea nu detine absolut nimic pe numele ei cum ar fi : imobile , masini si alte bunuri care pot fi executate silit ;

Ce se poate intampla ? In situatia de fata, daca ea nu poate achita si practic NU are de unde achita aceste datorii ele fiind NUMAI majorari si penalitati ..#-o

Se poate ajunge la inchisoare ? Va intreb pentru ca in somatiile primite prin posta ni se descriu mai jos tot felul de articole cu iz penal ...
Cel mai recent răspuns: pynu , utilizator 18:36, 4 Noiembrie 2013
Inchisoare poate fi numai pentru contributii/impozite cu retinere la sursa neachitate in 30 zile de la scadenta si numai daca poate dovedi ca nu a avut bani sa-i plateasca. Pentru restul nu se face inchisoare. Daca i se atrage raspunderea, i se executa veniturile. Daca timp de 5 ani nu are niciun venit, devine insolventa (cf. cod procedura fiscala) si scapa.
lucianrosca a scris:
Daca timp de 5 ani nu are niciun venit, devine insolventa (cf. cod procedura fiscala) si scapa.

Cum adica devine insolventa cf cod procedura fiscala?
trandafir2 a scris:

lucianrosca a scris:
Daca timp de 5 ani nu are niciun venit, devine insolventa (cf. cod procedura fiscala) si scapa.

Cum adica devine insolventa cf cod procedura fiscala?



Art. 176 Insolvabilitatea
(1) În sensul prezentului cod, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmăribile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu are venituri ori bunuri urmăribile.
(2) Pentru creanţele fiscale ale debitorilor declaraţi în stare de insolvabilitate care nu au venituri sau bunuri urmăribile, conducătorul organului de executare dispune scoaterea creanţei din evidenţa curentă şi trecerea ei într-o evidenţă separată.
(3) În cazul debitorilor prevăzuţi la alin. (2), prin excepţie de la dispoziţiile art. 148 alin. (3), executarea silită se întrerupe. Organele fiscale au obligaţia ca cel puţin o dată pe an să efectueze o investigaţie asupra stării acestor contribuabili, care nu constituie acte de executare silită.
(4) În cazurile în care se constată că debitorii au dobândit venituri sau bunuri urmăribile, organele de executare vor lua măsurile necesare de trecere din evidenţă separată în evidenţa curentă şi de executare silită.
(5) Dacă la sfârşitul perioadei de prescripţie nu se constată dobândirea unor bunuri sau venituri urmăribile, organele de executare vor proceda la scăderea creanţelor fiscale din evidenţa analitică pe plătitor, potrivit art. 134. Scăderea se face şi în cursul perioadei de prescripţie în cazul debitorilor, persoane fizice, decedaţi sau dispăruţi, pentru care nu există moştenitori care au acceptat succesiunea.
(6) Creanţele fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiaţi din registrele în care au fost înregistraţi potrivit legii, se scad din evidenţa analitică pe plătitor după radiere, indiferent dacă s-a atras sau nu răspunderea altor persoane pentru plata obligaţiilor fiscale, în condiţiile legii.
Pai da , dar in cazul nostru nu sunt numai bani la buget e retinere la sursa , impozitele pe salarii acolo din ce stiu e penal nu?

nchisoare poate fi numai pentru contributii/impozite cu retinere la sursa neachitate in 30 zile de la scadenta si numai daca poate dovedi ca nu a avut bani sa-i plateasca.


- Si com poti dovedi acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
pynu, utilizator
Daca nu a facut alte plati incepand cu data scadentei obligatiei de plata a impozitelor cu retinere la sursa.

Alte discuții în legătură

Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Despre insolvabilitatea persoanelor fizice DungaciuG DungaciuG As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie silvyuk silvyuk Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea problema: sunt somat (ca si persoana fizica ) de catre primarie sa ma prezint pentru achitarea unei amenzi din 2005 ... (vezi toată discuția)