avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenda primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenda primarie

Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea problema: sunt somat (ca si persoana fizica ) de catre primarie sa ma prezint pentru achitarea unei amenzi din 2005 emisa pe firma pe care o administrez. se mentioneaza in respectiva somatie faptul ca firma a fost declarata insolventa la data de 07.2-14 printr-un PV conform art.176 din O.G. 92/2003. Reprezentantii primariei nu au stiut sa spuna ce reprezinta acea amenda iar eu am refuzat sa o platesc. La ce riscuri ma expun si cum ma sfatuiti sa abordez aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:48, 2 Iunie 2015
Reprezentantii primariei care au emis somatia,obligatoriu trebuie sa se afle in posesia dosarului care contine documentele justificative =PV ,in baza carora a fost intocmita somatia de plata
Este de preferat sa desfasurati demersuri la conducerea serviciului evidenta debitori/debite in urmarire,sa solicitati dosarul in baza caruia a fost intocmita somatia de plata
De vreme ce reprezentantii primariei au furnizat informatia conform careia
firma a fost declarata insolventa la data de 07.2-14 printr-un PV conform art.176 din O.G. 92/2003
,rezulta ca acestia detin documente primite de la autoritatea emitenta a PV
silvyuk a scris:
se mentioneaza in respectiva somatie faptul ca firma a fost declarata insolventa la data de 07.2-14 printr-un PV conform art.176 din O.G. 92/2003.

Cititi si vedeti in care din situatii puteti fi Dvs. Luati deciziade a contacta AFP dupa ce intelegeti care este problema.
Codul de Procedura Fiscala
ARTICOLUL 176 - Insolvabilitatea
(1) În sensul prezentului cod, este insolvabil debitorul ale carui venituri sau bunuri urmaribile au o valoare mai mica decat obligatiile fiscale de plata sau care nu are venituri ori bunuri urmaribile.
(2) Pentru creantele fiscale ale debitorilor declarati in stare de insolvabilitate care nu au venituri sau bunuri urmaribile, conducatorul organului de executare dispune scoaterea creantei din evidenta curenta si trecerea ei intr-o evidenta separata.
(3) În cazul debitorilor prevazuti la alin. (2), prin exceptie de la dispozitiile art. 148 alin. (3), executarea silita se intrerupe. Organele fiscale au obligatia ca cel putin o data pe an sa efectueze o investigatie asupra starii acestor contribuabili, care nu constituie acte de executare silita.
(4) În cazurile in care se constata ca debitorii au dobandit venituri sau bunuri urmaribile, organele de executare vor lua masurile necesare de trecere din evidenta separata in evidenta curenta si de executare silita.
(5) Daca la sfarsitul perioadei de prescriptie nu se constata dobandirea unor bunuri sau venituri urmaribile, organele de executare vor proceda la scaderea creantelor fiscale din evidenta analitica pe platitor, potrivit art. 134. Scaderea se face si in cursul perioadei de prescriptie in cazul debitorilor, persoane fizice, decedati sau disparuti, pentru care nu exista mostenitori care au acceptat succesiunea.
(6) Creantele fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiati din registrele in care au fost inregistrati potrivit legii se scad din evidenta analitica pe platitor dupa radiere, indiferent daca s-a atras sau nu raspunderea altor persoane pentru plata obligatiilor fiscale, in conditiile legii.
adnotare:
Ordonanta de urgenta nr. 46/2009 – privind imbunatatirea procedurilor fiscale si diminuarea evaziunii fiscale din 13 mai 2009, Monitorul Oficial 347/2009 ;
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre insolvabilitatea persoanelor fizice DungaciuG DungaciuG As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Datorii la buget vechi , executare silita pynu pynu Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta : Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ ... (vezi toată discuția)