avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitie de la persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitie de la persoana fizica

Buna ziua! Am o problema si as vrea sa primesc ajutor din partea dvs, daca se poate.

O persoana fizica, nu autorizata, deci o simpla persoana, poate vinde unei societati comerciale o piesa de schimb pe baza borderoului de achizitie, exista vreo limita de valoare ? In acest caz, mai e necesara intocmirea contractului de vanzare pentru stabilirea modalitatilor de plata, daca nu persoana fizica ce poate face in cazul in care societatea nu achita pe loc c/val piesei, pentru recuperarea banilor? Societatea juridica mai are nevoie si de alte documente pentru a fi in regula din punct de vedere legal si fiscal? Persoana fizica trebuie sa faca dovada provenientei bunului respectiv?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 10:25, 31 Martie 2009
Contract de vanzare-cumparare.Persoana fizica este bine sa aiba actele de provenienta ale bunului sau macar o declaratie pe proprie raspundere privind provenienta sa.
dar daca de exemplu:exista autorizatie de cplectat hartie si patronul o cumpara de lo persoana fizica (o pers. a strazii),persoana respectiva este de ajuns sa dea o declaratie pe proprie raspundere, cu date de identificare in ea si in care sa spuna ca el o strange de unde poate si apoi o vinde patronului respectiv? in felul acesta,patronul o poate da mai departe pe factura?
Multumesc mult,mult,anticipat!
La colectare deseuri hartie se face o minuta-contract si se retine de la persoana respectiva impozitul.stiu ca pe formular persoana bifeaza una din explicatiile date pe minuta, ceva de genul de unde provin, si e ceva cu gospodaria proprie, si mai sunt cateva.Pe borderoul de achizitie se trece CNP si datele din buletin.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Va multumesc foarte,foarte mult pentru raspuns.
acum mai am o problema dar mai intai doresc sa imi cer scuze anticipat deoarece am mai postat nelamurirea aceasta in alt topic dar fiind tarziu,nu stiu daca voi primi raspuns in timp util si vina este numai a mea. uitati care este problema mea foarte arzatoare in acest moment:
- am ocazia (ptr. prima data decand am facut firma), sa fac si eu un contract care m-ar ajuta sa sa trec de acest an cu probleme numai ca, acel contract il pot face in baza unui obiect de activitate care nu este principal ci doar trecut in statut.intrebarea mea: am voie sa folosesc acel obiect de activitate daca el nu este principal? miine trebuie sa merg acolo (dupa amiaza m-au anuntat) si nu stiu daca fac bine. eu am citit ceva mai demult legat de acest aspect in care spunea ca daca depaseste /nu depaseste mai mult de 50% din venit.....#-o nu mai retin ce scria acolo si nici nu mai gasesc acel articol din lege.
daca se poate,va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns,doar daca se poate si nu este prea tarziu.
Eu va multumesc din suflet pentru intelegere si ajutor si pe viitor promit sa fiu mai atenta.
Daca este obiect secundar in statut si este ocazional, se poate.

Alte discuții în legătură

Vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice miraj miraj asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)
Achizitie pe borderou legea 145 din 2014 lari6 lari6 administrez un SRL care se ocupa cu achizitia de miez de nuca de la persoane fizice pe baza borderoului de achizitie si ulterior vânzarea produsului ... (vezi toată discuția)