avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperari creante si/sau datorii care nu imi apartin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperari creante si/sau datorii care nu imi apartin

Buna ziua, tatal meu a decedat de cancer anul trecut in iulie, in urma sa lasand 3 copii si anumite datorii la banci. Tatal meu facuse un imprumut la 3000 lei la o societate, din cauza personalului de la aceea societate tatal meu a primit in contul respectiv suma de 12000 lei in loc de 3000 lei; nu stiu ce s-a intamplat foarte clar deoarece nu am fost niciodata in relatii bune cu tatal meu, cert este ca el s-a folosit de aceea suma si societatea ii " punea in spate toata suma de 12000 lei", precizez ca tata a semnat doar contractul de 3000 lei, nu si cel de 12000 lei,a platit o perioada de timp rata lunara si a incetat sa plateasca cand aceasta societate l-a pus sa plateasca toata suma. Dupa ce tata a decedat m-am simtit obligata sa anunt societatea ca a decedat, deoarece acestia trimitea plicuri cu restante, le-am trimis chiar si o copie a certificatului de deces; am fost lasata sa astept 1 an jumatate pentru rezolvarea acestei probleme, iar acum societatea ma suna si ma intimideaza ca ne dau in judecata pe mine si fratii mei( mostenitorii) desi nu am avut ce mostenii,ca sa platim aceasta suma care a ajuns la 15000 lei.
Mentionez ca tata nu detinea nimic de valoare si era platitor de taxe si impozite doar pentru o Dacie care de fapt nici aceasta nu exista de ani buni...doar impozitul la ea pe nu stiu cati ani.
Va intreb si va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac cu aceasta societate, pentru ca sincer eu nu am de gand sa platesc pentru niste bani de care nu m-am folosit eu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela23 , utilizator 11:26, 4 Noiembrie 2013
Tocmai asta ma deranjeaza cel mai tare, ca se intampla sa sune si de 3-4 ori pe saptamana sa intrebe daca m-am gandit la intelegere pe cale amiabila cu toate ca am refuzat orice propunere de plata de la dansii. In iulie s-a facut 1 an de cand a decedat deci renuntarea la succesiune a cazut...important este ca nu voi avea probleme din cauza acestui imprumut.
O alta intrebare, am eu obligatia de a merge la primarie sa scot o dovada in numele tatalui ca nu era platitor de impozite, ca sa trimit la banca, cum cer acestia sau ei trebuie sa faca acest lucru?
Nu aveti nicio obligatie. Cereti bancii sa impute suma salariatului care a virat gresit banii. Dumneavoastra nu aveti nicio implicare.

Pana la urma ati dezbatut sau nu succesiunea? S-a facut certificat de mostenitor?
Pai din moment ce nu exista nimic de mostenit pentru ce anume sa se faca succesiune?
important este ca nu voi avea probleme din cauza acestui imprumut.

asa este, nu veti avea probleme in sensul ca nu veti ajunge sa platiti acest imprumut.

O alta intrebare, am eu obligatia de a merge la primarie sa scot o dovada in numele tatalui ca nu era platitor de impozite, ca sa trimit la banca, cum cer acestia sau ei trebuie sa faca acest lucru?

Nu aveti nicio obligatie, mai departe nu va intereseaza cine si ce trebuie sa faca.
Incercati sa le-o taiati alora la tel., spuneti-le ca le faceti reclamatie la politie daca mai suna. Chiar o veti putea face cand va intra in vigoare noul cod penal.
si cand mai exact va intra in vigoare noul cod penal?

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)