avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare prin credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare prin credit prima casa

1. Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, cui ii da banca banii in cont, vanzatorului sau cumparatorului. Cum decurge acest lucru ? Cum ajung la vanzator ?

2. Se da o declaratie de vanzator ca a primit banii, cum, cand, unde, detalii
Banca vireaza banii in contul vanzatorului. Acest virament se face pe baza contractuluid e vanzare - cumparare. Dovada este ordinul de plata.
1. Cum ajunge ordinul de plata la vanzator ? De unde stie acesta ca s-a facut plata ?

2. In ce moment se face evaluarea locuintei de evaluatorul agreat de banca, inainte sau dupa semnarea precontractului ?
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Amitrica, utilizator
1. Il anuntati dvs ca s-a facut viramentul si isi verifica contul.
2. Precontractul se face inainte de evaluare.
Cei de la banca nu v-au zis chiar nimic?
Eu sunt vanzatorul ...
Pai spuneti asa, sunteti vanzatorul si vreti sa stiti daca s-a aprobat contractul? Asta doar cumparatorul va poate spune. Iar banii din contul dvs ii veti vedea dvs cand vor fi.

Alte discuții în legătură

Plata vinzator in sistemul "prima casa" hspinache hspinache Buan ziua , Nu stiu prea bine daca am postat corect problema . Deci: -vinzatorul s-a inteles cu cumparatorul -s-a intocmit antecontract de vinzare ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Incheierea unui precontract la vanzarea unui apartament alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament si am optat pentru un cumparator care are bani cash ... (vezi toată discuția)