avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare prin credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare prin credit prima casa

1. Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, cui ii da banca banii in cont, vanzatorului sau cumparatorului. Cum decurge acest lucru ? Cum ajung la vanzator ?

2. Se da o declaratie de vanzator ca a primit banii, cum, cand, unde, detalii
Mai am doua intrebari:
1. Cand se face antecontractul acesta se inscrie in CF-ul apartamentului. Daca vanzarea nu se mai efectueaza din cauza bancii, cum se sterge din CF inscrierea antecontractului, trebuie mers in instanta sau cum ?
2. In ce document se trece contul vanzatorului in care se vor varsa banii, in antecontract sau contractul final ?
Mergeti cu cumparatorul la banca si intrebati toate aceste lucruri. Nu va impiedica nimeni sa trece in antecontract contul si ce vreti dvs, atata timp cat e legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata vinzator in sistemul "prima casa" hspinache hspinache Buan ziua , Nu stiu prea bine daca am postat corect problema . Deci: -vinzatorul s-a inteles cu cumparatorul -s-a intocmit antecontract de vinzare ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Incheierea unui precontract la vanzarea unui apartament alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament si am optat pentru un cumparator care are bani cash ... (vezi toată discuția)