avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire de salariu fara semnare de act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire de salariu fara semnare de act aditional

Buna ziua,

Acum o luna am primit o marire de salariu. Am intrebat cand smenez act aditional si mi-au zis ca pana la sfarsitul luni voi semnat. E deja sf lunii si nu am primit nimic de semnat.

Cum pot sa aflu daca s-a operat aceasta marire in cartea de muca si dacae prea devreme ca cer socoteala.
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 09:18, 8 Aprilie 2010
1. Se face act aditional la CIM pentru fiecare salariat. Decizia comuna se face numai in cazul in care exista un act normativ (HG, Lege, OG etc.) care reglementeaza o modificare generala de salarii: de exemplu modificarea salariului minim pe economie.
2. Se pot duce actele aditionale la ITM si mai tarziu, sub rezerva unei sanctiuni pentru angajator.
3. Inscrierea in carnetul de munca se poate face si mai tarziu. Important e sa se faca.
bpcs a scris:

e suficienta o decizie a angajatorului. ulterior va fi notificat angajatul care va semna de luare la cunostinta.
e posibil ca modificarea sa fie inregistrata iar salariatul sa fie notificat mai tarziu. unii angajatori nu o fac niciodata...lesne de inteles motivul.... :) nu am auzit pe nimeni sa faca plangere ca i s-a marit salariul fara sa fie notificat.

Se plang doar cei care constata ca s-a majorat salariul doar la negru .......... cand raman uimiti ca au salariile mult mai mici in carnetul de munca.
Si ce as putea face in acest sens?

Cum pot sa ii "atact" daca aflu ca de fapt e doar bonus?

Ce dovezi pot aduce ?
Nu pot sa inteleg de ce dvs. nu stiti ce salariu aveti! Trebuie sa va lamureasca cineva (de la resurse umnane sau de la contabilitate salarii).
Daca nu gasiti intelegere angajator mergeti la ITM si rugati-i sa va spuna ce salariu aveti.
totusi... ce importanta are daca e bonus sau marire salariala?.. multe probleme pt nimic....
atata timp cat e pe statul de plata.. si sunt platite toate taxele pt ea.... e cam acelasi lucru... cartile de munca vor disparea curand asa ca nici macar pt palmares nu mai conteaza

Alte discuții în legătură

Crestere salariala fara act aditional Georgiana- Georgiana- Buna ziua, Aparent, luna aceasta, pe fluturasul de salariu(cat si in cont=D>) am observat o crestere a salariului cu 15%. Am discutat cu seful si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Legislație muncă Katalin13 Katalin13 Dacă conform noilor reglementari in legislația muncii actele adiționale trebuiau semnate până la 31 decembrie 2017 și eu nu am semnat nici până la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ContSters46118 ContSters46118 ce acte trebuie sa am pentru a cere eliberarea cartii de munca? (vezi toată discuția)