avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare debite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare debite

Buna seara ,
Am primit ,lipit pe usa o asa zisa "vizita a unui agent de executari silite"B-)
Azi,le-am trimis o notificare prin email,posta cu confirmare de primire ,inclusiv prin fax,si dupa vreo ora,ma suna un reprezentant ca trebuie si copie dupa buletin ,pentru ca "politica firmei lor"#-o nu permite sa raspunda ,cu toate ca eu am cerut un raspuns in scris ,prin posta,cu confirmare de primire....logic dai raspunsul si persoana care primeste va trebui sa ridice plicul se va legitima,nu?
INTREBARE Credeti ca vor raspunde la solicitarea mea?Credeti ca daca ii actionez eu in judecata ,voi avea sanse sa le cer si despagubiri pentru suma debit trecuta de ei si care nu se justifica 27843 lei pentru o asa zisa datorie la o companie de telefonie,de prin 2006?(au tot lipit "afise " de amenintari pe usa apartamentului a carui proprietar nici nu sunt)
Vreau niste sfaturi ,va multumesc anticipar
VA ATASEZ Notificarea care le-am facut-o
Cu referire la notificarea de plata din 30.10.2013,facuta de "agentul de executare silita" X va trimit acest raspuns ,prin care va informez asupra faptului ca fara sa recunosc debitul ,am dreptul sa doresc sa verific validitatea restantei pe care o pretindeti si VA CER SA IMI RASPUNDETI IN SCRIS LA URMATOARELE INTREBARI
1)Pentru ce fel de servicii /produse datorez eu aceasta suma catre firma dvstr.
2)Vreau sa imi explicati modul in care a fost calcuta suma ,cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare cuprinse in totalul indicat de dvstr.
3)Sa imi trimiteti copii ale documentelor in baza carora dvstr si firmele ce v-au cesionat creanta pretind ca eu datorez aceasta suma
4)Sa imi spuneti daca s-a preluat creanta prin cesiune sau subrogatie de la creditorul initial
5) Sa imi demonstrati ca DREPTUL DE A PRETINDE SUMA DE BANI NU ESTE PRESCRIS CONFORM LEGILOR ROMANESTI IN MATERIE DE PRESCRIPTIE EXTINSA
6) Toate documentele vreau sa imi fie trimise in avans cu mentiunea conform cu originalul si avand semnatura in original a biroului juridic si stampila reprezentantilor creditorilor originali si a dvstr.
Va NOTIFIC sa imi fie trimise in 30 de zile aceste solicitari cu actele aferente si pana la data in care nu imi veti trimite un raspuns scris insotite de actele solicitate nu vreau sa fiu contactata prin telefon,email sau vreo alta forma (gen agent),in caz contrar urmeaza sa cer in justitie daune cu acuzatia de hartuire si amenintare nefondata.
Toate documentele cerute doresc sa le prezint si Biroului de Protectie a consumatorului plus toate notificarile care au fost trimise+cele lipite pe usa (tinand cont ca la acea adresa este altcineva proprietar) sau la scara blocului(sunt si fotografii facute) pentru a cere o rezolvare corecta si a verifica drepturile si obligatiile de ambele parti ,in cazul in care acestea exista.
Documentele cerute si raspunsul dvstr scris sa fie trimise la adresa ce o aveti ,prin posta,cu confirmare de primire .



Cel mai recent răspuns: claras , utilizator 14:17, 2 Noiembrie 2013
claras a scris:


INTREBARE Credeti ca vor raspunde la solicitarea mea?Credeti ca daca ii actionez eu in judecata ,voi avea sanse sa le cer si despagubiri pentru suma debit trecuta de ei si care nu se justifica 27843 lei pentru o asa zisa datorie la o companie de telefonie,de prin 2006?(au tot lipit "afise " de amenintari pe usa apartamentului a carui proprietar nici nu sunt)





Da, intentînd un proces, aveţi şanse să cereţi despăgubiri. De altfel, e singura modalitate de a avea astfel de şanse.

Cît priveşte şansele de a primi despăgubiri, aici ne despărţim şi vă spun la revedere. Adică, pas. Sau, cu alte cuvinte, lăsaţi-o baltă.
:D si eu cred ca nu voi primi decat scriptic ,cu toate ca si asa cred ca sansele sunt minimale,dar trebuie sa ii chem in judecata ....poate asa va fi un inceput impotriva acestor firme....sau sunt cam visatoare#-o si nerealista cu ce se intampla in jurul nostru....
Visatoare, nu.

... dar nerealista, DA.

Sunt firme de recuparare... aceasta este modalitatea in care actioneaza.

Nu este hartuire, faptul ca se afiseaza pe usa somatia de plata. Este procedural.

Daca somatia v-a fost afisata de mai multe ori, nu este vina lor ci a dvs. : trebuia inca de la prima somatie primita sa raspundeti.

Aveti calea legala a unei contestatii la executare inca de la prima somatie primita prin posta sau afisata.

Deci, chestia cu despagubirile cade!
Firma nu are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ,iar afisarea aceea "v-a vizitat un agent de executari silite din partea firmei X" nu este valabila .....doar birourile de executori pot face demersurile respective,iar ei in principiu nu stau sa te roage cand legiuitorul a hotarat ceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca nu am primit o somatie Lulica Lulica Buna seara In octombrie 2011 am primit prin posta o somatie de plata din partea unui executor. Pana in Martie 2016 nu am mai primit nimic iar atunci am primit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma recuperare creante constantin29 constantin29 Buna ziua,vreau sa trimit o notificare unei firme de recuperare creante care ma tot suna de o vreme cum ca as avea o datorie la telefonul mobil de prin 2008 si ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament telefonie, creanta preluata de o firma bobonet bobonet buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema acum 2 ani si cateva luni am avut un abonament la [editat] care nu lam mai putut plati de cateva luni ... (vezi toată discuția)