aici am vazut dar aici nu se incadreaza persoanele cu gradul accentuat dar se incadreaza nevazatorii.dar tata e nevazator cu gradul accentuat,deci el unde se incadreaza?
1. Faceti confuzie intre handicap si invaliditate.
2. - Pentru handicap primeste indemnizatie iar pentru invaliditate primeste pensie.
- Acestea doua se pot cumula.
3. - O persoana cu handicap poate sa lucreze intr-un loc de munca unde ii permite gradul sau de handicap.
- O persoana cu invaliditate gr. I sau II si-a pierdut total capacitatea de munca.
4. Dvs. nu ati precizat daca tatal dvs. primeste indemnizatie de handicap sau pensie de invaliditate sau pe amandoua.
el a fost pensionat in 2001 cu grad accentuat ca nevaztor si a primit pensie de limita de varsta si indemnizatie de handicap dar acum o luna a primit o instiintare k dupa noua legea a pensiilor nu se mai incadreaza la pensia de limita de varsta.e posibil sa ii o anuleze dak aceasta a fost aprobata in 2001?
pe certificatul de handicap emis de expertiza medicala a unei persoane care este nevazatoare scrie ca are capacitate de munca restanta 0%.Incapacitate adaptiva 100 %. Stiu ca in acesta situatie nu mai poate munci, nu are drept de munca cu incapacitate adaptiva 100% am vazut scris in criteriile de expertiza a persoanelor cu handicap. Vreau sa stiu daca este adevarat sau s-a mai modificat legea, pers respectiva spune ca are dreptul la munca.
menztionez inca o data ca este nevazator.
multumesc