Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor clienti neseriosi am ajuns in imposibilitatea de a mai plati. firma a intrat in insolventa si apoi faliment.
Acum linia era garantata de FNGCM 80%firma depozit colateral de 10% plus eu ca persoana fizica am avalizat 4 BO in alb.
Banca a dat unui executor contractul si acesta a dispus proprirea 1/3 din salar eu neavand alte bunuri in baza contractului de creditare care cica ar constitui titlu executoriu.
Problema e ca ieri primesc o hartie de la un alt executor care a investit cu formula executorie BO refuzate in banca si doreste inceperea executarii silite.
este vorba de acele Bo in alb avalizate de mine dar care garantau acelasi credit pentru care am primit decizie de proprire pe salar de la celalalt executor.
Asta inseamna ca voi fi executat de 2 ori pt acelasi credit. mai mult primul executor are in vedere o suma iar bo sunt completate cu alta suma mult mai mare. Nu mai vb ca fiind in alb BO a fost completat la peste 3 ani de la data asa zisei emiteri.
Ce sa fac pentru ca e aberant sa platesc de doua ori aceeasi treaba.
Asta nu neinscrierea la masa credala, pe firma radiata, e o mare gogoasa. Daca e radiata inseamna ca nu s-a acoperit pasivul si s-ar fi inscris degeaba. De ce sa dea 200 lei taxa de timbru si sa nu ia nimic din insolventa? Banca stia ca nu aveti bunuri pe firma, de aceea nu s-a inscris.
In general antreprenorii considera ca ei nu au nicio obligatie daca falimenteaza firma si ca toti creditorii firmei sa isi imparta bunurile care nu exista in patrimoniul falitei.
Din pacate pentru ei, raspund in solidar cu firma, daca au garantat cu fidejusiune sau aval un credti luat de firma si vor plati ei in locul firmei falite.
Biletele sunt introduse la plata doar formal, ca sa fie puse ulterior in executare silita si sunt introduse impotriva dvs, adica a avalistului, nu impotriva societatii.
Totul este legal si veti plati 1/2 din salariu, pana se achita creanta bancii.
eu unulsunt de acord sa platesc creditul pentru ca l-am luat si ast e. nu a mers treaba si am avalizat ok..nici o problema nu e vorba de neplata ca daca ar fi fost exista metode sa nu ia nimeni nimic. ideea e da mi se pare absurd ca banca sa cearavde doua ori aceeasi suma de bani. eu inteleg ca pe acest forum mai sunt si cei care cauta ideipt a se sustrage dar nu e cazul . deci sa inteleg ca banca ma poate executa pentru aceeasi creanta de doua ori. ba poate din 4 bilete in alb care au fost lasate garantie va da cate unu la cate un executor si fiecare fa cere suma. deci vor cere de 5 ori suma 4 bilete si contractul in sine.
ma scuzati dar mi se pare absurd sa fie legal sa ceri de doua ori aceeasi suma.
Banca nu are cum sa incaseze de 2 ori creditul, este imposibil dpdv contabil, facand abstractie de ilegalitate. Nu aveti de ce sa va temeti de asta. Impotriva BO-ului promovati opozitie la executare, in 5 zile de la primirea somatiei, intemeiata pe legea 58/1934, sau contestatie daca somatia nu e intemeiata pe legea 58/1934.
Pana la acoperirea debitului, creditorii pot utiliza CONCOMITENT mai multe forme de executare.
Daca se incaseaza mai mult decat cuantumul debitului, surplusul va fi returnat.
Utilizarea tuturor formelor legale de executare silita nu inseamna ca platiti creditul de 2,3... n ori.
In momentul acoperirii debitului, executarea inceteaza.
De biletele la ordin puteti scapa daca faceti opozitie la executare in 5 zile de la primirea somatiei, in conditiile in care ele au fost completate dupa 3 ani de la data emiterii. Eu am castigat in octombrie un astfel de proces cu banca exact pe o speta similara. Ne putem auzi pe telefon daca vreti sa va recomand cine m-a reprezentat in instanta, veti avea succes.