avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o situatie complicata, in care am nevoie de sfaturi, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o situatie complicata, in care am nevoie de sfaturi, nu de a fi judecata

buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema. de mai bune de 4 luni sunt despartita in fapt de sotul meu, ulterior acestei despartiri fiecare dintre noi intrand in alte relatii. eu am ramas insarcinata in urma acestei relatii. sotul meu locuieste cu concubina lui, eu singura. problema este ca nici unul dintre noi nu a initiat divort, din variate motive. ... si nu sunt inca hotarata daca sa o fac sau nu..... dar ma simt presata de faptul ca e totusi aproape aprilie si treb sa introduc actiune de divort pt ca urmeaza vacanta judecatoreasca si vreau ca divortul sa se termine inainte de inceperea ei, pt ca in august-sept se va naste copilul, si astfel el va trece pe numele sotului, chiar de nu e al lui. tptusi, am inteles ca chiar de reusesc sa obtin sentinta definitiva de divort, copilul, fiind conceput pe timpul casatoriei va fi trecut pe numele sotului. asa stau lucrurile? eu as dori sa trec copilul numai pe numele meu. nu vreau sa trec nimic la tata, si nu am de gand sa ma casatoresc imediat dupa divort doar ca copilul sa aiba alt nume decat al sotului actual. acesta, apropo, stie de copil, acesta fiind si motivul pt care nu s-a produs o reimpacare intre noi, printre altele. nu il deranjeaza ca copilul va fi trecut pe numale lui.... iar pe mine ma ingrijoreaza demersurile ulterioare ce va trebui sa le fac, daca nu ma hotarasc sa divortez odata. am inteles ca pot face dupa divort tagada de paternitate, dar daca tatal care scrie in certif de nastere al copilului, desi nu e cel natural, nu va vrea sa inainteze actiune de tagada de paternitate??? eu l-am chemat de multe ori sa divortam de comun acord, neavand copii, sa se termine cat mai repede, acum, cat inca se mai poate. dar el nu vrea..... sa divortam. desi suntem despartiti. pot initia si eu divortul, dar nu vreau sa ma complic cu martori, etc. as vrea sa stiu, in conditiile in acre eu inca sunt nehotarata, ce solutie ar fi eca mai utila pt mine la momentul actual? chiar atat de complicata e ulterior procedura de dupa divort, de tagada de paternitate. se merita sa divortez acuma, in conditile in care inca nu stiu ce vreau doar pt ca la nastere copilul sa nu ia numele sotului? sau e mai avantajos pt mine sa astept.... si daca totusi voi vrea sa divortez dupa nasterea copilului, procedurile nu sunt atat de complicate? nu stiu cat dureaza ele, dpdv al timpului, si cat costa un astfel de proces, prin care sa trec copilul de pe numele lui, numai pe al meu. si ce fel de complicatii ar putea apare daca el va refuza sa faca acest lucru, adica sa tagaduiasca paternitatea. iar daca ma sfatuiti sa introduc cat mai repede divort, ce fel de divort sa introduc? si intradevar este adevarat ca chiar de divortez si copilul se naste in urm luni va prelua numele fostului sot, fiind conceput pe perioada casatoriei, chiar de nu este al lui?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:54, 30 Martie 2009
Introduceti cat mai repede actiunea de divort.Invocati culpa comuna in deteriorarea relatiei conjugale, precum si faptul ca din aceasta casatorie nu au rezultat copii.
Veniti cu un martor pentru a dovedi culpa comuna, si cu putin noroc, pana in vara, sunteti divortata.Cereti sa va schimbati numele purtat in timpul casatoriei.
Imediat va veti schimba si C.I. si cu siguranta, cand se va naste micutul, veti fi o persoana libera...(din punct de vedere juridic).
Nu va intereseaza ce doreste sau ce nu doreste "sotul" dvs.Procesul se poate judeca si in lipsa acestuia.
Poate insa daca va veni la primul termen de judecata , veti divorta "de comun acord" printr-un simpu:da!=D>

Av. Cermak
Va fi o problema si un proces si dupa divort.
Copilul va purta un nume al tatalui din actele de casatorie.
"avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va fi o problema si un proces si dupa divort.
Copilul va purta un nume al tatalui din actele de casatorie."

Daca in hotararea de divort se va consemna faptul ca partile sunt despartite in fapt de n-luni, nu cred ca vor fi probleme!
Tatal biologic poate sa recunoasca copilul si sa figureze in acte la rubrica tata insa nu este obligatoriu ca acest copil sa poarte numele tatalui, mai ales daca mama nu este de acord, numele copilului poate fi cel al mamei.

Si daca sa zicem, la 15 zile dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort, doamna s-ar recasatori?

Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
nu doresc sa ma recasatoresc. tot ce doresc e ca acest copil sa nu aiba trecut nimic la rubrica tata, precum si sa stiu ce demersuri, vor trebui facute ulterior, daca copilul se va naste si eu nu voi fi divortata, atfel incat copilul sa fie trecut numai pe numele meu, inclusiv cat ma va cost din punct de vedere financiar si al timpului rezolvarea acestei probleme.
cermak gruianu a scris:

"avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Va fi o problema si un proces si dupa divort.
Copilul va purta un nume al tatalui din actele de casatorie."

Daca in hotararea de divort se va consemna faptul ca partile sunt despartite in fapt de n-luni, nu cred ca vor fi probleme!
Tatal biologic poate sa recunoasca copilul si sa figureze in acte la rubrica tata insa nu este obligatoriu ca acest copil sa poarte numele tatalui, mai ales daca mama nu este de acord, numele copilului poate fi cel al mamei.

Si daca sa zicem, la 15 zile dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort, doamna s-ar recasatori?




Doamna o sa aiba probleme.
Dar problemele se pot rezolva.
De aceea exista avocati imi spunea un client.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)