avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

buna am fost depistat cu o alcoolemie de peste 1.1 in sange si acum mi s-a intocmit dosar penal dar inca nu am ajuns in instanta si au trecut deja cele trei luni mai pot sa fac o cerere de recalculare si care ar fi sansele sa scap fara dosar penal si sa imi primesc permisul ca este painea mea. Va rog astept raspuns???????
recalcularea o poti cere si la procuror, dar mergi la politie si afla la cine este dosarul, vezi exact alcoolemia la cele doua probe, apoi mergi la un avocat, trebuie sa ai foarte multe informatii ca sa iti iasa recalcularea.
Bafta!
Presupun ca v-au fost luate doua probe de sange, asa cum prevede legislatia in domeniu. In caz contrar, veti scapa basma curata. Am intalnit cazuri, in instanta, unde invocarea lipsei celei de a doau proba de sange luata la un interval de o ora de prima proba a dus la castigarea procesului de catre conducatorul auto.
am postat si eu un astfel de caz care e pe numele meu , la mine dureaza de 1 an si 5 luni asa ca nu te astepta sa scapi foarte devreme .... si sanse sa scapam fara dosar sunt foarte slabe am inteles si permisul anulat si etc .... deci ... naspa
Permisul se anuleaza doar dupa condamnarea printr-o hotarare a instantei ramasa definitiva. Pana in acel moment nu se anuleaza, insa nu puteti beneficia de drepturile pe care vi le confera un astfel de document.

Av. Adrian Posdarie
La mine a durat 2 ani si 10 luni sa ajunga dosarul la instanta.Dupa un an de la data ramanerii definitive poti sa dai de permis linistit.O iei de la capat cu toate : scoala, traseu.La redobandire sunt taxe mai mari dar nu este nevoie sa mai iei si ore, decat daca vrei.Din nefericire sa te astepti sa te pice de cateva ori la traseu.Asta este.Succes si nervi tari, ca ai nevoie, mai ales daca nu ai avut de-a face cu instantele si nu esti un obisnuit al tribunalelor..Sa ne fie de invatatura.

Alte discuții în legătură

2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)
Alcool la colan 0,60 in aerul expirat/1,1 probe sange dani gabrian dani gabrian Buna seara, As dori o lamurire! Daca am consumat bauturi alcoolice si la proba cu etilotestul mi-a iesit o,60 mg aer expirat, si la sange 1,1mg pot sa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal si permis suspendat respekt6 respekt6 acuma o luna mi sa luat permisul pentru bautura , aveam 0.52 in aer expirat , in sange nu stiu ca nu au iesit probele(nu au fonduri pentru asta) mi sa dat o ... (vezi toată discuția)