avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cheltuielile de transport se deconteazã in mod ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cheltuielile de transport se deconteazã in mod obligatoriu?

Buna ziua,
As dori sa intreb, cu permisiunea dvs. daca cheltuielile de transport (abonament de transport lunar) efectuate in interes de serviciu, între localitatea de resedinta si cea in care se desfășoară activitatea, distanța dintre localități fiind mai mare de 50 de km, se decontează de către firma in mod obligatoriu sau rămâne la latitudinea managerului?
In caz ca răspunsul dvs. ar fi afirmativ si totusi managerul refuza decontarea cheltuielilor ce s-ar putea face?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 9 Decembrie 2013
In primul rând țin sa multumesc pentru intervenția dvs., dar trebuie sa revin cu anumite precizări, întrucât se pare ca nu am fost destul de explicit.
Imi desfășoar activitatea intr-o firma care este situată intr-o alta localitate, la o distanță mai mare de 50 de km fata de localitatea de resedinta. Firma este privată, întrebarea mea este daca pot solicita decontarea cheltuielilor de transport ocazionate de ajungerea subsemnatului la si de la serviciu. Multumesc pentru înțelegere si sprijinul acordat
Goran Elena a scris:

[ link extern ] /



Ma vad nevoit sa revin cu întrebarea întrucât, din nefericire răspunsul primit nu se referă la speta care ma interesează . Cu alte cuvinte, este obligatorie decontarea cheltuielilor cu transportul pentru salariatii care locuiesc intr-o localitate si lucrează in alta localitate, la nivelul unui abonament lunar?... Menționez ca nu primim bani pentru chirie, nu beneficiem de locuințe de serviciu si evident întrebarea nu vizează cazul detasarii sau al delegarii, ci pur si simplu este vorba de cheltuielile ocazionate de ajungerea si întoarcerea de la serviciu. Firma desi are mai mult de 21 de salariați nu dispune de contract colectiv de munca pt ca nu exista nici reprezentant al salariaților si nici sindicat ( de niciun fel).
Multumesc pentru înțelegere.
Nu este obligatorie decontarea navetei, decat in cazul in care asa ceva este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont navetă profesori _lorica_ _lorica_ Bună seara, Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs. 1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Decontarea navetei profesorilor ioana35 ioana35 Buna ziua! as dori sa va prezint o mica problema si dilema cu care ma confrunt. Sunt cadru didactic; fac naveta, cam 50 kilometri pana la scoala, cu masina ... (vezi toată discuția)