avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate asa ceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate asa ceva?

Buna ziua,
''Beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert", este formularea din legea 52/2011,
iar legea 277/2013 zice "Beneficiarul nu poate utiliza zilieri pentru desfasurarea unor activitati in beneficiul unui tert", ceea ce mi se pare mai corect, intrebarea mea este daca un inspector teritorial de munca constata ca ai incalcat acest aspect adica ai o societate care detine un contract de prestari servicii cu o firma care are ca si obiect de activitate agricultura (firma prestatoare idem cod caen) si tu ca firma prestatoare ai zilieri cu tot ce inseamna, registrul de zileri, depunere copii la itm dupa acest registru, plati la zi, etc, te pot incadra ca si firma prestatoare cu munca la negru?
Astept un raspuns daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 21:40, 8 Noiembrie 2013
sunt convins ca se precizeaza in pv de constatare:
"Conf registrului de evidenta a zilierilor seria... nr..... societatea a desfasurat activitate cu un nr de 8 pers ca zilieri in perioada ........ dupa cum urmeaza:.......si mi ia enumerat pe toti zilierii trecuti in registru."

Si oricat am incerca sa gasim explicatii esenta ramane aceeasi: angajatorul (care se intreaba daca se mai poate trai in aceasta tara?!) a incercat sa eludeze legea. Zilierii sunt acei angajati " cu ziua" de care ai nevoie o perioada scurta de timp,iar nu angajati pe care sa ii trimiti in alta parte , la alt angajator iar tu ca firma sa ijncasezi sume ptr prestari servicii.


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii serbananca2000 serbananca2000 Daca am o societate a carei activitate principala: Cod CAEN 7311- activitati ale agentiilor de publicitate, si am incheiate contracte de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Legea zilierilor v_ildiko v_ildiko Buna ziua, as vrea sa stiu cum sa interpretez in Codul muncii cap II referitor la activitatile ocazionale desfasurate de zilieri, art 4 pct (5) ... (vezi toată discuția)
Cine poate angaja zilieri? ckmaster ckmaster In luna august 2012 am fost sa depun la ITM Suceava adresa tip insotita de xerocopie dupa registrul zilierilor, conform legii zilierilor nr.52/2011. Este a ... (vezi toată discuția)