avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dreptul International: recunoasterea dreptului de ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dreptul International: recunoasterea dreptului de proprietate al unei familii istorice

Buna seara,va abordez cu o problema cred eu mai delicata fata de ceea ce probabil sunteti obisnuiti deja si anume:
Sunt descendentul unei familii ce a detinut sub proprietate (conform actului de vanzare-cumparare semnat prin 1854) un intreg judet in RM. Judetul a fost pierdut dupa cel de-al 2-lea razboi mondial conform evenimentelor istorice pe care probabil le cunoasteti,ulterior familia fiind deportata in lagare iar care au scapat au ajuns in Romania si Europa.
Dupa cum stiti,statul roman a avut o "actiune" de despagubire a fostilor proprietari de bunuri mobile si imobile pierdute dupa razboi dar familia mea nu a putut depune actele la timp deoarece accesul la arhive era restrictionat...probabil subintelegeti de ce iar in polemici nu gasesc motivul sa intru.
Dupa multi ani de la "actiunea" statului roman,usor/incet dar sigur am reusit sa adun destule dovezi legate de familia mea si respectiva proprietate (mosie) dar deja am pierdut termenul de a mai depune dosarul pentru o amarat despagubire.
Luand in calcul cele de mai sus,am incercat sa aflu informatii de la "Europa Direct" privind Conventia de la Montevideo (pentru cunoscatori) iar raspunsul unor simplii angajati romani ai UE (precizez ca nu Forum) a fost ca problema mea intra in sfera dreptului international... I-am sunat si i-am intrebat ce inseamna pentru ei dreptul international dar nu am primit niciun raspuns pentru ca ei (cel putin romanasii nostri de acolo) nu au voie/dreptul sa dea informatii ! Interesant.
Iata ca am ajuns pe acest site/forum intrebandu-va:
-ce este dreptul international
-la cine te adresezi pentru dreptul international
-cine trebuie sa recunoasca Conventia de la Montevideo? Desi noul stat nu trebuie sa fie recunoscut din start (ciudat nu?)
-cine trebuie sa recunoasca dreptul meu asupra unei proprietati care atat in trecut cat si in prezent are populatie,industrie,scoli,biserici etc
Precizez ca nu am apelat la instante pana acum,e pierdere de timp si bani (vorbind de instante din Romania sau RM)
Mai precizez ca proprietatea in cauza are act de vanzare-cumparare cat si familia este atestata istoric ! Deci nu se umbla cu gainarii cum probabil cunoasteti...
Va multumesc !

Observ ca subiectul meu a fost mutat in "Legislatia Europeana" desi cititorul postarii mele care m-a mutat aici nu a fost atent la faptul ca Europa (ca tot intreg) zic eu,se dezice de vreo obligativitate de a-mi reprezenta drepturile:) deci nu stiu daca chiar mai intra in "Legislatia Europena", "CEDO" etc... Asta fiind si motivul postarii in sectiunea "dreptul proprietatii" :)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
montecristo, utilizator
Domnu' TGeorgescu, in ce tara doresc sa deschid un proces? Unde am spus ca doresc sa deschid un proces in tara X pentru ca am drag de ea? Sau nu ati citit titlul subiectului in cauza...mai mult ca sigur.

Domnu' Ionica...exista act de proprietate pe judetul respectiv (an,luna,zi,nr contractului).
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Acesta este un forum romanesc, pentru un proces in Republica Moldova ar trebui sa intrebati pe un forum moldovenesc. Daca nu aveti hotarare definitiva din partea unui tribunal moldovenesc nu veti putea apela la CEDO. Iar la CURIA nu puteti apela deoarece Republica Moldova nu face parte din UE. "Unde deschid un proces de drept international" nu mi se pare o intrebare cu sens, neexistand un Tribunal Mondial de Prima Instanta la care ar putea apela cetatenii care vor sa-si rezolve problemele de drept international. Daca ati fi apelat la un avocat v-ar fi putut spune macar atata lucru, si anume ca nu exista tribunal mondial de prima instanta. Intai incepeti un proces in drept national, obtineti o hotarare definitiva si pe urma veti putea face apel la CEDO. Cam asta ar fi singura posibilitate a dvs. cu "dreptul international".
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Mentiune pentru adminstratori: am postat mesajul acesta drept raspuns la niste mesaje care intre timp au fost sterse.

Domnule, Republica Moldova este alta tara decat Romania, cu legi proprii si tribunale proprii. Dupa cum v-am spus, nu poate decide un tribunal roman retrocedarea unor pamanturi din Republica Moldova. Nici daca ati da un miliard de lire sterline mita la judecatorii din Romania nu va vor retroceda pamanturile din Moldova. De ce? Pentru ca este imposibil. Nici daca mita ar fi oferita impreuna de Traian Basescu, Crin Antonescu si Victor Ponta nu s-ar putea. Iar 50% din nimic tot nimic se cheama. Dupa cum v-am spus, singura sansa de a ajunge la CEDO este sa porniti un proces in Republica Moldova, daca nu puteti plati taxa de timbru, va priveste personal, nu e scris in stele ca urmasii dinastiilor sunt scutiti de taxa de timbru. La CURIA nu aveti acces, din moment ce n-ati fost pagubit de UE, ci de Uniunea Sovietica sau de Republica Moldova, iar la CIJ de la Haga se judeca state suverane, nu persoane fizice. Iar ONU va va analiza pricina dupa ce veti fi primit in calitate de stat membru, adica la pastele cailor, ca persoanele fizice nu sunt state.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
:ban: Avertisment modarator!

Stimate domnule @montecristo,

Regulamentul forumului avocatnet interzice reclama.

În acest sens, art. 2.11 prevede:
Nu este permisa reclama, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat.

De altfel, invitații de genul comorii acordate avocatului care va prelua cauza nu pot decât să aducă discuția în derizoriu.

Nu în ultimul rând, invit forumiștii care doresc să răspundă la întrebarea postată, să încerce să aibă în vedere obiectul discuției deschise.

Vă mulțumesc,
moderator,
Andrei Grigoriu
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crimeea - viitor tinut rusesc ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ucraina, planul secret al lui Putin de Edward Luttwak Anunţat de mult, planul rus pentru împărţirea Ucrainei merită un răspuns mai serios decât ... (vezi toată discuția)
Monarhia nu poate sa revina in romania! cine au fost monarhii din romania si ce s-a intamplat in fapt. rodica_post rodica_post Regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat,pentru că ,se pare ca nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana Oleg Popescu Oleg Popescu Intrebare: Poate oare Statul Roman sa retraga unui cetatean roman cetatenia romana, care el a dobandit-o prin nastere? Merge vorba despre bunicul meu, Popescu ... (vezi toată discuția)