avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere reexaminare cadastru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere reexaminare cadastru

Asociatia de proprietari a facut cerere de inscriere a ipotecii pe un imobil pentru restante la plata cheltuielilor de intretinere. Proprietarul apartamentului a depus o cerere de reexaminare. Care este termenul in care cei de la Oficiul de cadastru trebuie sa raspunda la o astfel de cerere? Si care este procedura legala? Cererea a fost depusa pe 11 septembrie si nu s-a primit nici un raspuns pana acum.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:59, 8 Noiembrie 2013
Iata ce prevede Legea nr. 7/1996 din 13/03/1996 Versiune actualizata la data de 02/08/2013 - Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare:
Art. 31. (2) Persoanele interesate sau notarul public pot formula cerere de reexaminare a încheierii de admitere sau de respingere, în termen de 15 zile de la comunicare, care se soluţionează în termen de 20 de zile prin încheiere de către registratorul-şef din cadrul oficiului teritorial în raza căruia este situat imobilul.
Ok, inteleg, acesta este termenul legal, insa nedumerirea mea era in legatura cu obligatiile fiecarei parti. Daca s-a depus aceasta cerere, iar termenul de 20 de zile este depasit cu mult, care sunt consecintele? Cei de la Cadastru sunt obligati sa trimita raspunsul prin posta? (asa cum au facut cu instiintarea) Sau este obligatia proprietarului sa mearga acolo? Mentionez ca persoana are o varsta destul de inaintata si mai multe probleme de sanatate.
In functie de cum a fost formulata cererea, asa se intra in posesia raspunsului. Pe crerile tip de la OCPI in partea finala a cererii se poate opta pentru modalitatea de raspuns: prin posta ori la sediul OCPI. Eu am optat intotdeauna pentru a prelua documentul personal de la sediul OCPI, ca sa nu mai pierdem timpul cu posta, aviz lasat in cutie de postas, mers la posta ....
Mergeti la OCPI si intrebati. In situatia in care nu va puteti deplasa incercati un telefon un email... Acestea le gasoti pe site-ul ANCPI [ link extern ]
ori pe site-urile oficiilor teritoriale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare in cartea funciara alexcata alexcata Buna ziua, Nu am timp momentan sa ma duc la oficiul de cadastru sa-i intreb exact ce reprezinta cererea primita, pun aici o parte din cerere poate ma puteti ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)