avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Introducere sotie in act proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Introducere sotie in act proprietate

Buna seara,
Numele meu este Augustin Barbu. In anul 1993, in urma decesului bunicii materne, am achizitionat printr-un contract de vanzare – cumparare, de la bunicul matern si mama mea, ca mostenitori, un apartament. Acest apartament l-am achizitionat fara nicio imbunatatire.
In anul 2008 am racordat apartamentul la incalzire separata, prin centrala.
In anul 2012 m-am casatorit cu actuala sotie.
Dupa casatorie, am renovat apartamentul, investitiile momentane fiind de aproximativ 40.000 lei, mare parte justificate prin documente fiscale.
Adresez rugamintea de a mi se clarifica urmatoarele nelamuriri:
a) As dori sa stiu ce drepturi are sotia mea in urma unui eventual divort sau deces al meu referitor la mostenire.
b) As dori sa stiu care este modalitatea legala de a-i asigura o protectie legala si ma refer de a o introduce cu drepturi legale asupra apartamentului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: augbarbu , utilizator 20:57, 25 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unui divort are un drept de creanta, teoretic de jumatate din investitiile facute.
In caz ca decedati va mosteneste, cota difera functie de clasa de mostenitori cu care vine in concurs. Pt ca si dansa a ridicat valoarea acestui imobil, daca nu se intelege cuceilalti mostenitori asupra sultelor pe care le-ar avea de platit, posibil sa se indrepte catre instanta.
ii puteti dona o cota sau va puteti schimba regimul matrimonial, adoptati pe cel al comunitatii conventionale, iar prin conventie introduceti acest imobil in comunitatea de bunuri. La notar rezolvati.
In cazul donatiei, va puteti razgandi si revoca donatia in cazul unui divort.
In cazul prezentat mai sus, care sunt mostenitorii?
Mentionez ca in anul 2016 mi s-a nascut un copil, si traiesc ambii parinti si mai am o sora. Copilul si sotia ce cota de mostenire, defalcat, ar avea?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire - apartament augbarbu augbarbu Buna ziua, Numele meu este Augustin Barbu. In anul 1993, in urma decesului bunicii materne, am achizitionat printr-un contract de vanzare – cumparare, de la ... (vezi toată discuția)
Donatie catre mostenitor mariusdd mariusdd Buna ziua, Parintii sotiei mele detin un apartament impreuna(actul este pe numele amundorura). As dori sa stiu daca ar fi posibila cedarea(donarea)partii ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)