avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA asigurari ?

Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:45, 12 Noiembrie 2013
Ideea cu asigurarea pentru dezastre nu este rea, rau e ce au facut din ea: prima fixa (mult prea mare fata de probabilitatea unui dezastru) si fara legatura cu valoarea imobilului, deci unii vor fi si cu casa pierduta si cu banii dati degeaba, fiindca la 20.000 euro nu cumperi nici o garsoniera.
nucu$ a scris:

Logica initiala a fost de educatie si solidaritate.Din pacate, interesele financiare si-au bagat coada iar rezultatul este o noua sursa de profit directionabil B-)

Recunoscandu-mi si asumandu-mi atat lipsa educatiei cat si solitaritatea, chiar imi scapa logica initiala. Mai degraba o inteleg pe cea financiara. Care este logica initiala? Vorbim de o asigurare, nu-i asa? :D
Observatie corecta! Vorbim generic despre asigurare, actiune care a iesit din obisnuinta romanilor, dupa zeci de ani cand asigurarile de care se ocupa ADAS-ul, erau facute aproape toate "prin efectul legii".Primele de asigurare erau cuprinse in pretul bunurilor iar populatia nici macar nu avea habar ca este asigurata si in caz de producere a riscului, poate cere despagubiri.
Exemple sunt multe, cum ar fi lemnele de foc, biletul de calatorie CFR, locuintele (prin plata impozitului) etc.Cele facultative, erau f. putine si erau mai mult legate de asigurarea de viata cu acumulare de capital.
O asigurare este un drept exercitat printr-o libertate de a alege. Chiar si RCA-ul este o incalcare fortata a libertatilor, devenita regula. Si in cazul acesta, logica a fost tot una financiara.

Daca EU doresc sa imi asigur bunul MEU, o fac. Este atat de simplu.
Va intrb pe voi toti ,DE CE acolo unde exzista zona seizmica statul nu asigura obligatoriu nimic vezi satul Izvoarele ?Acolo nu mai axzista lege ? Pentru cei care nustiu celor din localitatea Izvoarele nu le mai asigura nimeni casele, nici statul !!!!

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)