avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua.
Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card.
I-am aratat doamnei bonul fiscal cu care am alimentat cardul inainte sa ma urc in autobuz si i-am explicat ca am validat cardul la urcare.
Nu am stiut ca intre statii aparatul se reseteaza si calatoria validata nu mai este valabila.
Daca doamna ar fi dorit sa se uite pe bonul fiscal si la ora la care a fost validat cardul, ar fi inteles ca este vorba de o greseala omeneasca.
Nu a facut acest lucru si mi-a intocmit proces verbal cu toate datele mele si ale dansei. Am semnat procesul verbal pentru ca la adresa din buletin locuieste mama si nu doresc sa isi faca griji inutil.
Astazi am mers la sediul RATB si am facut o reclamatie pentru anularea amenzii. In cazul in care raspunsul primit va fi negativ, as putea obtine anularea amenzii?
Mi se pare penibil sa merg la Judecatorie pentru o amenda de 50 lei. In orice alta situatie as fi platit fara nicio obiectie, dar in situatia de fata nu ma simt vinovata. Sunt un client care a vrut sa fie corect si este amendat pentru o chichita.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
m2diana1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabrik , utilizator 12:20, 5 Octombrie 2022
contraventiile se anuleaza NUMAI in urma unei sentinte judecatoresti in acest sens. Pana vei primi raspuns de la RATB este posibil sa se prescrie termenul in care poti vace contestatie. Aparatul nu se reseteaza intre statii ci in momentul in care se suie controlorul, cu cardul lui opreste valaidarea ceea ce inseamna ca tu ai incercat sa validezi dupa ce s-a urcat el (poate chiar dupa ce l-ai vazut in actiune). Bonul de incarcare nu reprezinta o dovada in sensul ca aveai intentia sa si validezi. nu ai sanse de anulare.
Nu am incercat sa validez dupa ce am vazut controlorul. Eu m-am urcat la Rosetti si am validat cardul, sunt 100% sigura. Controlorii au urcat la Lujerului. Eu nu am incercat sa validez cardul pentru ca stiam ca sunt in regula.
Cu aparatul se intampla ceva intre Rosetti si Teatrul National, din moment ce calatoria mea nu a fost valida. Nu stiam asta cand m-am urcat in autobuz si nici acum nu sunt lamurita cum ar trebui sa procedez: trebuie sa validez si la Rosetti si la Teatru, sa validez cand ajung la Teatru, sa nu ma urc la Rosetti daca vreau sa merg in Militari, ci sa trec strada sa merg ca bou' pana la Teatru?
[Bonul de incarcare nu reprezinta o dovada in sensul ca aveai intentia sa si validezi. nu ai sanse de anulare.] Eu nu am afirmat asta. Eu am spus ca doamna controlor ar fi trebuit "sa se uite pe bonul fiscal si la ora la care a fost validat cardul". Daca la momentul controlului as fi avut 3.9 lei pe card, nu as fi comentat. Azi as fi platit amenda fara discutie.

Mi se pare absurd: la ora 12.14 alimentez cardul cu 3.10 lei, la 12.20 (aproximativ) urc in autobuz cu 3.9 lei pe portofel electronic (am avut 0.8 lei pe card inainte sa alimentez), validez cardul si la ora 12.52 (cand vine controlorul) eu am 2.6 lei pe portofel, dar nu am achitat calatoria?


Cardul trebuie validat si pe traseul dus si pe traseul intors,nu mai merge cum mergea cu biletele,urcai cu o statie inainte de capat sa prinzi loc, de la Teatru incepe traseul si validezi,cardul tine minte cand s-a facut validarea,data viitoare nu mai procedati la fel,platiti 50 de lei in 48 de ore altfel o sa platiti 100
eu va cred dar practic nu veti avea nici un castig de cauza in acest sens. intre momentul incarcarii si momemntul validarii ati fi putut schimba si 2 mijloace de transport. Poate era defect (dar nu aveti cum dovedi asta) . Puteti incerca o actiune unde sa expuneti toate aceste detalii si daca gasiti un judecator extrem de indulgent....alta sansa nu este. PS-controlorii au target de amenzi asa ca nu va puteti astepta la vreun favor gratuit.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda ratb - plata prin sms ictin ictin Buna ziua, Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia. Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda ratb Ktulu7 Ktulu7 Buna ziua. In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)
Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)