avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare amenda RATB
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare amenda RATB

Buna ziua.

In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si apoi cu tramvaiul 36 ) . La urcarea in autobuzul 101 undeva in jurul orei 14:30 aveam ambele maini ocupate deoarece am facut niste cumparaturi de la Bucur Obor si masina era plina astfel ca a trebuit initial sa incerc sa ma tin de ceva pentru a putea calatori in siguranta ( eram chiar in usa si in fata mea erau cel putin 3 sau 4 persoane ) iar in momentul in care am dat sa scot cardul de calatorii RATB pentru a putea apropia de verificator am vazut ca scria Control. Cei trei controlori care erau in masina 101 desi nu s-au identificat aveau aparatul de verificare si discutau deja cu o alta doamna care era mai aproape de validator iar cand am incercat sa le explic ca eu deabia m-am urcat in autobuz si nu am avut cand sau cum sa validez cardul meu mi-au spus sa cobor la prima statia unde au completat Procesul Verbal (
pe care eu nu l-am semnat si nici nu am primit un exemplar de la cei 3 controlori ) pentru amenda desi au verificat cardul meu care mai avea 2.6 lei pe el si pe care anterior il validasem in aceeasi zi si dimineata la 11:15 si dupa amiaza la 13:05 cand am calatorit cu tramvaiul 46. As dori sa va precizez si faptul ca ulterior cand am urcat in tramvaiul 36 si am validat imediat dupa incidentul cu cei trei controlori pe cardul meu scria ca mai am zero lei si nu inteleg de ce ( calatoria este de 1.3 lei ).
Sper ca intr-adevar exista sistem de supraveghere video in autobuzul 101 asa cum spuneau controlorii care in opinia mea au abuzat de functia lor in situatia mea. Daca as fi fost un calator care merge la risc nu as fi validat deloc in ziua respectiva cardul meu de calatorii. As dori sa precizez ca efectiv in momentul in care am putut sa ma apropii de validator am observat controlorii si mesajul aferent CONTROL deci nu am avut timpul necesar si nici posibilitatea pentru a putea valida. Eu sunt un calator constiincios si inainte cand calatoream mai des cu RATB-ul imi faceam abonament lunar iar in prezent validez cardul la fiecare calatorie si mereu ma asigur ca am suficiente calatorii disponibile pe card.

Pot solicita anularea acestei amenzi ? Ce se intampla daca nu o achit ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:54, 22 August 2014
daca nu o achitati , veti ajunge sa fiti executata silit.
trebuia sa fi semnat pv-ul ca sa il luati si sa aveti cum contesta mai repede. Asteptati sa vi se comunice acasa si apoi contestati.
Nu se impune neachitarea amenzii,care ar genera o serie de neplaceri,inclusiv eventuala executare silita
Achitati amenda si incercati sa uitati evenimentul
Chiar daca formulati plangere contraventionala,este greu sa probati succesiunea de evenimente,si eventuala actiune nu va garanteaza hotarare favorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ratb - plata prin sms ictin ictin Buna ziua, Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia. Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il ... (vezi toată discuția)
Am platit suprataxa stb - 80 lei pentru ca, desi aveam pe card ... Crina2260 Crina2260 Am platit suprataxa stb - 80 lei pentru ca, desi aveam pe card 7 calatorii , cand am incercat sa validez cu cardul calatoria , acesta nu a mers ( validatorul ) ... (vezi toată discuția)