avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Dosar de protecþia muncii la intreprinderi individuale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Dosar de protecþia muncii la intreprinderi individuale

Bună ziua!
Am şi eu o întrebare. O intrprindere individuală, care nu are angajaţi şi nici administratorul nu are calitatea de angajat trebuie să aibă întocmit dosarul de protecţia muncii? Vreau să precizez, că este o firmă, care efectuează reparaţii de maşini agricole şi prestează servicii la munci agricole.
Cel mai recent răspuns: lirenke , utilizator 20:37, 9 Noiembrie 2013
Daca firma nu are angajati, nu este mentionata in Legea ssm nr. 319/ 2006 obligatie legala pentru desfasurarea de activitati specifice de prevenire si protectie in domeniul ssm.
Din postarea dvs. inteleg ca persoana care detine intreprinderea individuala este si cea care desfasoara activitati. In aceste conditii, dvs. puteti desfasura activitati la firma cu care aveti incheiat contract de prestari servicii numai dupa ce ati fost instruit de catre responsabilul ssm din cadrul firmei respective asupra activitatilor pe care urmeaza sa le desfasurati, ati fost informat asupra riscurilor profesionale identificate si evaluate de catre firma respectiva, la care va expuneti la locurile de munca/ posturile de lucru unde urmeaza sa desfasurati activitati.
Conform prevederilor din contractul de prestari servicii incheiat intre II si firma respectiva, dvs. ca executant de lucrari, dupa caz, trebuie sa fiti verificat asupra dotarii personale/ sa fiti dotat de catre firma respectiva cu EIP, adecvat, pentru prevenirea riscurilor profesionale la care sunteti expus in timpul desfasurarii de activitati.
Vă mulţumesc pentru răspuns şi vă doresc o seară frumoasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm in cazul unui pfa fara angajati gabrieladina gabrieladina Doresc sa va intreb este necesara organizarea SSM in cazul unui PFA, care are cod CAEN principal lucrari de constructii si care nu are nici un angajat. (vezi toată discuția)
Procedura ssm angajat nou Akhenaton81 Akhenaton81 Procedura ssm angajat nou Buna ziua, ma intereseaza daca are cineva o procedura interna de ssm pentru angajatii noi care sa cuprinda toti pasii(cine cum ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)