avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM in cazul unui PFA fara angajati
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM in cazul unui PFA fara angajati

Doresc sa va intreb este necesara organizarea SSM in cazul unui PFA, care are cod CAEN principal lucrari de constructii si care nu are nici un angajat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:15, 19 Noiembrie 2013
Daca firma nu are angajati, nu este mentionata in Legea ssm nr. 319/ 2006 obligatie legala pentru desfasurarea de activitati specifice de prevenire si protectie in domeniul ssm.
Din postarea dvs. inteleg ca persoana care detine PFA este si cea care desfasoara activitati. In aceste conditii, dvs. puteti desfasura lucrari de ctii. la firma cu care aveti incheiat contract de prestari servicii numai dupa ce ati fost instruit de catre responsabilul ssm din cadrul firmei respective asupra activitatilor pe care urmeaza sa le desfasurati, ati fost informat asupra riscurilor profesionale identificate si evaluate de catre firma respectiva, la care va expuneti la locurile de munca/ posturile de lucru unde urmeaza sa desfasurati activitati.
Conform prevederilor din contractul de prestari servicii incheiat intre PFA si firma respectiva, dvs. ca executant de lucrari, dupa caz, trebuie sa fiti verificat asupra dotarii personale/ sa fiti dotat de catre firma respectiva cu EIP, adecvat, pentru prevenirea riscurilor profesionale la care sunteti expus in timpul desfasurarii de activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de protecþia muncii la intreprinderi individuale lirenke lirenke Bună ziua! Am şi eu o întrebare. O intrprindere individuală, care nu are angajaţi şi nici administratorul nu are calitatea de angajat trebuie să aibă ... (vezi toată discuția)
Ssm pentru pfa zoltan_zoltan zoltan_zoltan Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM ... (vezi toată discuția)
Procedura ssm angajat nou Akhenaton81 Akhenaton81 Procedura ssm angajat nou Buna ziua, ma intereseaza daca are cineva o procedura interna de ssm pentru angajatii noi care sa cuprinda toti pasii(cine cum ... (vezi toată discuția)