avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Ofer servicii pentru o firma din Franta si primesc ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Ofer servicii pentru o firma din Franta si primesc lunar o suma de 1500 euro

Salutare!
Inainte sa va scriu am cautat pe google de ''mi-au sarit capacele''
Treaba este ca am gasit o gramada de raspunsuri diferite si nici unul nu m-a lamurit. Sper ca cineva de aici sa ma poata lamuri si sa-mi raspunda la intrebari.

Va explic situatia mea...

Voi lucra in curand de la mine de acasa din Romania pentru o firma din domeniul IT, firma care are sediul in Franta.
Intelegerea mea cu firma din Franta este urmatoarea: la fiecare sfarsit de luna, trimit acestei firme o factura pe care trec PRESTARI SERVICII cu suma de 1500 de euro. Firma va face un virament bancar in care va trece referinta numarul facturii pe care am emis-o eu.

INTREBARE:
Care este cea mai convenabila si ieftina solutie pentru a putea oferi o factura lunara acestei firme? PFA, AF, II, SRL, etc? Ma intereseaza, in cazul in care lunar in contul meu vor intra 1500 de euro, sa platesc cat mai putin la stat sau chiar deloc :P
Mentionez ca nu sunt interesat de asigurari sociale, pensii si asa mai departe dar in acelasi timp as dori sa fiu in legalitate.


Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre !!! B-)
Cel mai recent răspuns: deft , utilizator 19:58, 30 Decembrie 2013
La activitatea dvs.cel mai convenabil ar fi sa aveti un PFA.Pentru a putea sa desfasurati activitati de prestari servicii UE trebuie sa va inregistrati in Registrul Operatorilor Intracomunitari si platitor de tva-in Romania sau doar pentru prestari servicii UE.In ambele cazuri veti emite factura fara tva.Asigurarile de sanatate si pensii sunteti obligat sa le platiti.
La PFA aveti impozitul pe venit de 16% la diferenta intre venituri si cheltuielile deductibile.
La un SRL aveti impozit pe venitul microintreprinderilor de 3% ce se aplica asupra tuturor veniturilor si impozit pe dividende de 16% ce se aplica asupra profitului brut.
Si in acest caz trebuie sa platiti asigurari sociale.
Diferenta este ca la PFA nu va puteti angaja,la SRL,va puteti angaja.
In ambele cazuri este necesara inregistrarea in ROI si platitor tva.
Este desigur o descriere pe scurt.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Va multumesc pentru raspuns. In principiu m-ati lamurit, cu siguranta ar mai fi si alte intrebari dar cred ca voi afla raspunsul acestora in momentul in care ma voi lovi de probleme. Va multumesc inca odata, o zi frumoasa!
foarte interesanta situatia, cum ai rezolvat?
eu ma gandesc pur ipotetic bineinteles ce ar fi daca as factura firma din Franta de pe un offshore (Cipru, Delaware, etc) si mi-as incasa banii pe un card emis de o banca din niste insule calde.
cu tot cu comisioane de deschidere si bancare, tot e mai "ieftin" decat PFA.

ipotetic, ce pareri aveti?
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
deft, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Offshore delaware sau cipru? mihaela vasilescu mihaela vasilescu buna ziua, Un sfat va rog,am un srl care inchiriaza echipamente de constructii(cifra afaceri 20.000eur/luna) si vreau sa-mi fac un offshore pt a factura ... (vezi toată discuția)
Factura de la firma offshore Michael65 Michael65 Buna ziua,am primit o factura pentru consultanta IT de la firma ofshorre iar cei de la finante nu accepta sa o considere la cheltuieli deductibile si-mi cer ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)