avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM nul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM nul?

daca la angajare , nu mi-a fost prezentat certificat medical si nici ulterior, dar toti salariatii sunt "Verificati " de catre medicul de medicina muncii, contractul mai este considerat nul? daca da, pot sa cer acum sa mi se prezinte adeverintele?
Cel mai recent răspuns: denisa_eu , utilizator 20:40, 29 Iunie 2009
Denisa, paratul care in prima zi de judecata recunoaste pretentiile reclamantului nu poate fi obligat nici macar la plata cheltuielilor de judecata.
In cazul vostru, daca de vorba buna nu intelege angajatul, si ajungeti sa va dati in judecata, puteti aplica cele supramentionate. Astfel, nu vad niciun risc pentru firma.
Dar vad un risc pentru salariat, deoarece contractul va ramane valabil pana la data declararii/constatarii nulitatii CIM de catre instanta - deci data pronuntarii instantei. Asta inseamna ca pana la momentul la care se pronunta instanta dvs. puteti sa-l cercetati disciplinar, puteti sa-l treceti absent nemotivat si sa-i desfaceti valabil CIM pe motiv disciplinar.Chiar daca ar sesiza instanta de judecata azi, mai devreme de 1 luna nu poate obtine pronuntarea unei sentinte.:)
De ce nu doreste firma un proces? Chiar era inapt salariatul:stunned:?
Buna seara :)

sentimentul meu este ca angajatul cu pricina si-a gasit undeva ceva mai bun din punctul lui de vedere si ceva nu i se "potriveste"... iar acel ceva ar fi preavizul.
Cu instanta: nu e vorba de angajat inapt doar ca, referitor la partea de personal, exista unele nereguli in firma... se munceste pe rupte pentru a fi aduse la zi dar pana atunci se incearca evitarea unor probleme suplimentare.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi; am sa le sintetizez si am sa le prezint angajatorului; vedem ce alege.

Spor la treaba tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Certificatul de medicina muncii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in Codul Muncii spune ca certificatul de medicina muncii, care arata daca angajatul este apt sau nu pentru a desfasura munca respectiva, se ... (vezi toată discuția)
Nulitate cim ramy84 ramy84 Buna ziua, As dori sa aflu pareri privitoare la urmatoarea situatie: O societate comerciala a incheiat un contract individual de munca fara ca in ... (vezi toată discuția)