Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna seara,
Este greu de crezut ca niste soferi pot posta astfel de mesaje. Sau poate ca nu sunt soferi si atunci posteaza de dragul de a posta! Chiar nu v-a sarit niciodata in faţa vreun pieton? N-ati tras niciodata brusc de volan sau nu ati pus niciodata o frana brusca pentru a-l evita pe pietonul inconstient cu riscul de a fi loviti din spate sau din lateral de alta masina?
Mie mi se intampla destul de des o chestie, de altfel singura care ma umple de nervi la volan: pietonul sta in dreptul trecererii, eventual dupa un pom sau dupa o masina marcata aiurea; incetinesc, opresc (uneori destul de brusc datorita pomului sau masinii prost parcate) si-i fac semn sa traverseze. Stiti ce se intampla?????? Pietonul imi face semn ca nu, nu vrea sa traverseze!!!! Doar statea si el ca prostul chiar acolo si casca gura!
Daca un astfel de individ pune totusi piciorul aiurea pe trecere te alegi cu permisul suspendat? Te alegi! Nu merita sa te dai jos la el si sa-i aplici o corectie sa te tina minte?
Regulile de circulatie sunt si pentru pietoni, nu doar pentru soferi!
Nu mi se pare deloc ca "simpla prezenta inseamna intentia de a traversa". Am avut de cel poutin cateva ori pe luna ocazia sa opresc, blocand traficul, pentru ca un pieton isi manifesta "simpla prezenta", ca apoi el sa imi faca semn sa trec, pentru ca nu il intereseaza sa traverseze. Cred ca multi au experiente din acestea. Deci, va rog, mai usor cu astfel de prezumtii...
Eu il sustin pe contravenient in fata abuzurilor Politiei. Ar fi foarte bine ca omul sa aiba dreptate, nu ar fi pacat. Nu a pus pe nimeni in periocl. Retineti: contraventia e fapta de pericol social. Nu discutam despre \"ce e pacat\" in legea contraventiaonala, ci eventual in morala, dar morala si legea au si puncte care se exclud.