avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxa de mediu persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxa de mediu persoana cu handicap

Buna ziua
Va rog daca ma puteti lamuri cu privire la taxa de mediu pt.inmatricularea masinilor pt.persoanele cu handicap gradul 1.(persoana este in carucior dar are insotitor) si are de facut tratamente in mai multe localitati din tara si are nevoie de masina.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:51, 11 Noiembrie 2013
Potrivit OUG 9/2013 Art.3, timbrul se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite in RNTR 2, cu exceptia:

b) autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, repulicata, cu modificarile si completarile ulterioare;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu farkastiberiu farkastiberiu Buna ziua Persoanele cu handicap accentuat sunt scutite de plata TAXEI DE MEDIU la inscrierea unei masini ??? cu stima tiberiu farkas (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap delysid delysid Dupa cum spune OUG 9/2013: Art. 3. (1) Timbrul se aplică pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 şi N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pentru un copil cu autism marius prisacaru marius prisacaru Sunt parinte de gemene cu autism si as dori sa stiu daca pot inmatricula o masina fara taxa de prima inmatriculare. (vezi toată discuția)