avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare penalitati la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare penalitati la plata

Buna ziua,
Incerc sa gasesc o rezolvare cat mai simpla , la o problema complicata.
Locuiesc intr-un bloc, asociatie de locatari (nu proprietari), fara presedinte si cu un cenzor doar de forma. Pana acum, locatarii nu s-au adunat sa rezolve situatia. E ceva tipic romanesc.... lasa ca merge si asa...etc.
Exista un sistem de penalitati, semnat de locatari, cu un cuantum de xx% pe luna.
Aceste penalitati se aplica insa nu la suma lunara, ci la suma intreaga (intretinere + restante). Asta face ca in cazul restantelor mai mari (cazul meu) lunar penalitatile aproape sa dubleze valoarea intretinerii. Iar restanta sa creasca exponential.
As vrea sa platesc esalonat, dar sistemul actual de penalitati e covarsitor. (am achitat in ultimile cinci luni 2500 lei si in prezent am restanta mai mare decat acum cinci luni).
Intrebarea este cum se poate face o verificare (lamurire) a situatiei, avand in vedere ca administratorul nu are de gand sa ofere explicatii si nici altcuiva nu te poti adresa.
Cui as putea sa ma adresez pentru o verificare?
Cine m-ar putea ajuta?
Multumesc pentru rabdarea de a citi.....

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:31, 13 Noiembrie 2013
Va sfatuiesc sa apelati la serviciul specializat din primarie, Relatii cu asociatiile de proprietari, sa le expuneti problema si poate va vor ajuta cu un control la asociatie.
Evident ca penalizarile sunt calculate complet gresit.

Asa cum vi se calculeaza dv. inseamna ca si cota curenta se penalizeaza, de asemenea si penalizarile, coeficientul nu ne spuneti cat este, dar el nu poate fi mai mare de 0,2% / zi ...
Deci multe nereguli.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Dar si cu mersul la primarie e un pic dificil (domnul adminstrator a sustinut activ in campanie actualul primar).
Oricum ,voi incerca.
Ma interesa insa si daca se poate cere o expertiza contabila doar pentru un apartament.
Pana in prezent nu am gasit decat pentru asociatii.
Multumesc
Este o situatie hilara existenta de cenzor ,de administrator,dar fara presedinte de asociatie
penalitatile aproape sa dubleze valoarea intretinerii. Iar restanta sa creasca exponential.

Conform norme care opereaza in cazul asociatiilor de proprietari ,cuantumul penalitatilor este concret prevazut,iar valoarea penalitatilor nu au voie sa depaseasca valoarea sumei la care se aplica
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari,care poate dispune verificari,inclusiv alinierea la normele in vigoare-respectiv transformarea in asociatie de proprietari
Asociatiile de locatari nu pot avea sistem propriu de penalitati, pentru a putea hotara cineva ca se penalizeaza cu 0,2 % / zi intarziere pentru simplul motiv ca nu se stie ce se face cu banii deoarece chiriasii nu raspund de reparatii sau imbunatatiri aduse imobilului. De acest lucru se ocupa asociatia de proprietari, daca exista.

Asociatiile de locatari repartizeaza penalitatile de la furnizori pe lista de plata. Procentul penalitatilor este afisat pe siteul oficial al fiecarei regii, ca sa puteti verifica calculul trebuie sa aveti listele de plata vechi care s-au afisat la avizier. Dupa ele stabiliti cat aveti de achitat la fiecare regie. Daca doriti sa verificati cat ar fi de achitat la penalitati , nu aveti decat sa mergeti la sediul fiecarei regii sa ii rugati pe ei sa calculeze. Mergeti cu incredere acolo, faceti daca este nevoie o cerere la director.
Ce mi-ati spus acum e f interesant.
Din informatiile mele asociatia nu are datorii la furnizori.
O singura data a existat un caz cand s-au trecut niste cheltuieli de penalizare, dar cand am sunat la furnizor, am aflat ca nu aveam penalitati, ci chiar o reducere.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 In adunarea generala a asociatiei s-a hotarat ca penalitatea de intarziere la plata a sumelor datorate de proprietari , care conf Lg 203/2007 este de max.0.02% ... (vezi toată discuția)
Sistem de penalitati popem popem Buna seara Asociatia de proprietari nu are sistem de penalizare propriu , dar la o restanta de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere Yoda112 Yoda112 Buna ziua ! Am o nelamurire: luna trecuta am platit toate penalitatile stranse la intretinere in decursul a 1 ani si jumatate , 570 lei la o suma de ... (vezi toată discuția)