avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la intretinere

Buna ziua ! Am o nelamurire: luna trecuta am platit toate penalitatile stranse la intretinere in decursul a 1 ani si jumatate , 570 lei la o suma de aproximativ 2500 de lei. Luna aceasta administratorul mi-a pus la intretinere 150 de roni. Este normal ca intr-o luna sa fie penalitati de 150 lei ,adica aproximativ 26% din valoarea deja platita anterior si stransa in 18 luni? Experienta cu dansul consta in faptul ca am fost pus 2 la intretinere pe baza unor vorbe ale vecinilor,in conditiile in care eram vizitat de o anumita persoana constant si care nu a stat mai mult de 4 zile consecutive .Ulterior nu a esalonat in nici un fel deficitul de bani pe care l-am platit aiurea ? In cazul in care nici una din aceste fapte nu este legala cui,ar trebui sa ma adresez pentru a o putea remedia ?Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Yoda112 , utilizator 15:46, 3 Iunie 2015
Daca afirmati ca ati platit toate penalitatile inseamna ca nu va mai aflati in evidenta asociatiei de proprietari cu sume cu titlu de restanta
Pentru clarificarea situatiei cu care va confruntati,sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui
Succes !
depinde pentru ce luna era afisata intretinerea, atunci cand ati efectuat plata (spre ex platiti in mai pentru luna martie ). Calculele s-au efectuat la acea data-data afisarii listei-. Penalitati v-au mai fost calculate pana la data platii.
Corect! Poate fi un decalaj intre lunile afisate si plati.
Noi, de exemplu, afisam listele de plata pe data de 18 a fiecarei luni. Un proprieatr vine la asociatie la 2-3 zile dupa afiasare, cu mare suparae ca pe liste figureaza cu restante si penalizari iar el spune ca a achitat prin banca tot ce avea din urma si-ar trebi sa apara pe lista doar cu ultima luna curat, fara restante si penalizari.
La liste se lucreaza cateva zile inainte de afisare iar in data de 17 se fac ultimile verificari, avandu-se in vedere inclusiv platile facute prin banca de catre proprietari, Dra in data de 17 apar in extras platile de pe data de 16. Deschidem calculatorul si vedem ca omul a achitat asa cum sustine dar in data de 18 adica exact in ziua cand noi afisam listele, de regula dimineata. Tot a ramas omul suparat pentru ca elvede o luna intreaga acea lista de plata cu restante si penalizari chiar daca le-a achitat.
Intervin numai pentru a intari spusele lui @adriantot. Si eu patesc asemenea intamplari cu plati facute vinerea dupa-amiaza, intrarea in cont se face luni dimineata, zi in care listele cu tot dosarul sunt la cenzor pentru verificare, iar omul apare restant pentru ca banii in cont au aparut dupa incheierea lunii si listarea rapoartelor bancare de tranzactii (extrasul de cont).
Cu toata buna-vointa nu poti afla de la banca ce plati sunt "in asteptare" de a intra in cont.
Am intalnit situatii limita de genul: administratorul merge dimineata si ia extrasul cu data de 30 aprilie.
Locatarul plateste pe 30 aprilie dupa-amiaza.
Luna urmatoare se ia extrasul cu data de 1 mai, pana pe 31 mai.
Administratorul nu observa trecerea sold final pe 30 aprilie diferit de 1 mai sold initial.

In final vine locatarul cu o copie a depunerii si atunci eu, ca cenzor, sesizez ca au intrat banii de care administratorul nici nu stia.

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati intretinere michelle_06 michelle_06 Buna ziua, La tatal meu, in bloc de pensionari, se \"executa\" de ceva vreme (1an, 2), penalitati la penalitatile cotelor lunare neachitate de ceva timp. Este ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie proprietari anonimiu anonimiu Luna trecuta cand am fost la asociatie sa platesc intretinerea administratorul imi cere cu 30 lei mai mult decat era trecut pe lista lunara de cheltuieli.In ... (vezi toată discuția)
Formula calcul restante cote intretinere dragos7766 dragos7766 Buna ziua, Problema si intrebarea mea se refera mai mult la formulele de calcul ale penalizarilor pentru cazul meu. In acest sens voi exemplifica prin ... (vezi toată discuția)