avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), mai e obligatoriu ca tatal sa intre 1 luna in CCC (indeplineste conditiile), in situatia in care se opteaza pentru stimulent de insertie?
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 10:43, 20 Noiembrie 2013
Am sunat si la Agentia de Plati si mi s-a spus exact ce ati specificat dvs in raspunsul de mai sus: mama beneficiaza de stimulentul de insertie daca isi reia activitatea inainte ca copilul sa implineasca 11 luni, chiar daca tatal intra in CCC 1 luna. In cazul meu, oricand inainte de 21.12.2013 (in 21.12.13 face copilul 11 luni) insemnand de ex cu 18.12.2013? Iar stimulentul de insertie nu se acorda in acelasi timp cu indemnizatia de crestere copil, ci dupa ce copilul implineste 1 ani si pana cand copilul implineste 2 ani.
Multumesc frumos!
Puteti relua activitatea cel tarziu pe data de 20.12.2013 (deci inainte de a implini copilul 11 luni) si veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
Multumesc frumos! Acum am inteles in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)