avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie noua, datorii vechi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie noua, datorii vechi

Poate noua asociatie de proprietari sa-mi conditioneze livrarea apei reci de datoria la vechea asociatie de locatari. Mentionez ca sunt probleme cu banii la vechea asociatie de locatari si ca cele mai multe scari de bloc sau separat(formand asociatii de propietari ) si lau dat in judecata pe vechiul administrator. Pe scara mea 3 persoane au facut o asociatie de propietari, au preluat datoria veche si acum nu vor sa ne dea apa rece daca nu recunoastem datoria veche. Mai mentionez ca noua asociatie vrea sa functioneze fara cenzori,contabil si tot ce tine de o asociatie legala. cum pot fi obligati sa intre in legalitate sa nu poata face ce vor ei si alti 2-3 simpatizanti?
Cel mai recent răspuns: Nickolai , utilizator 08:46, 14 Noiembrie 2013
1-Iata ce prevede norma in vigoare
L nr 230/2007 actualizata ART. 5
(1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate
plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât
aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri.
Acordul se consemnează într-un tabel
nominal, anexă la acordul de asociere.
(2) În clădirile de locuinţe cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui
asociaţii de proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condiţiile în
care nu există o proprietate comună aferentă tronsoanelor sau scărilor care nu poate fi
delimitată.
(3) Dacă este cazul, asociaţiile de proprietari înfiinţate pe scări sau tronsoane de
clădire îşi reglementează între ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice
comune acestora, printr-o anexă la acordul de asociere.

2-
Pe scara mea 3 persoane au facut o asociatie de propietari, au preluat datoria veche si acum nu vor sa ne dea apa rece daca nu recunoastem datoria veche.


Nu ati precizat concret scara dv cate apartamente detine
Din expunerea dvs rezulta ca cele 3 persoane care au facut asociatia au preluat datoria dar conditioneaza furnizarea utilitatilor de acordul proprietarilor de recunoastere datorie...dvs faceti parte din respectiva asociatie nou infiintata sau sunteti membru proprietar in cadrul altei asociatii din imobilul de locuit in comun ?
3-Daca cei 3 ai solicitat instantei de judecata admiterea cererii de infiintare asociatie de proprietari teoretic ,aceasta,asociatia prin reprezentant legal trebuie sa respecte si sa aplice neconditionat normele in domeniu,respectiv sa detina cenzor/comisie de cenzori,
administrator ,eventual contabil
Daca la nivelul asociatiei dvs de proprietari domneste haosul sau vointa presedintelui de asociatie,aveti dreptul sa solicitati sprijin la serviciul specializat din primarie
O asociatie noua se poate face numai pe o scara intreaga, nu intre 3 apartamente, deci ce ne spuneti despre 3 proprietari care ar fi infiintat o asociatie noua, este o gluma.
Poate dv. o credeti, dar tot gluma ramane.
Si cum adica nu va dau acces la apa? De unde v-au oprit-o? Si ei de unde se aprovizioneaza cu apa?
Accesul la apa se face acum pe o noua instalatie care si asta e cu semn de intrebare ( a fost facuta fara proiect si acum se cer din nou bani pentru proiect ) Noua instalatie este acum pe casa scarii si are ramificatii la fiecare apartament unde se monteaza un apometru.
Am montat apometru,cineva de po scara a notat indexul iar dupa acea a venit altcineva care pune alte apometre ,cere bani pe ele si pentru conducta de apa si care a spus ca de luna viitoare vor avea apa doar cei ce semneaza pentru recunoasterea vechii datorii. Vreau sa specific ca toti propietarii au datorie la "fosta " si ca multe alte scari din blocurile ce au facut parte din asociatia veche sau desprins de ea si au dat in judecata fostul administrator.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitor la chitante false alin76 alin76 M-am mutat in urma cu cativa ani intr-un bloc. Apartamentul a fost luat prin intermediul bancii prin ipoteca. Vanzatorul a prezentat banci lipsa datoriilor ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Va rog,sa ma ajutati!!! aricostel2006 aricostel2006 STAU IN BRASOV,CINE STIE BRASOVUL,LA BLOCURILE VECHI SI AVEM APA LA PAUSAL.IN BLOCUL CARE STAU,SUNT MULTI OAMENI,IN VARSTA.VREO 2 ISTETI :sorry:,MAI ... (vezi toată discuția)