M-am mutat in urma cu cativa ani intr-un bloc. Apartamentul a fost luat prin intermediul bancii prin ipoteca.
Vanzatorul a prezentat banci lipsa datoriilor printr-o chitanta pe 3 luni. Acum cand asociatia a observat niste nereguli au verificat actelele pe ultimii trei ani. Si a observat ca vechiul proprietar are o lipsa de cateva milioane de lei vechi.Eu am o chitanta de la dosar care acopera aceea datorie insa in chitantier aceea chitanta se afla pe numele altei persoane.
Eu am platit la zi pe perioada cat am stat , ba chiar in plus la apa pretul apei fiind dublu pe chitante.
Cum pot sa fiu sigur ca nu patesc la fel cu chitantele?
Pot cere ca bani platiti in plus la apa sa fie constituiti ca fond de rulment ?
Asociatia spune ca nu are cenzor nici administrator .
Este posibil asa ceva ? Cum pot sa aflu numele sau unde pot sa inaintez o cerere, pentru ca la asociatie nu are cine sa o semneze sau numar de inregistrare?
Va multumesc !
Cititi legea Nr. 230 / 2007 privind infiintarea , organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari , hotarirea nr. 1588 / 2007 . In aceasta lege veti gasi tot ce va intereseaza cu privire la problemele pe care le aveti in cadrul asociatiei . Eu va sfatuiesc dupa ce studiati cu atentie aceasta lege sa luati dumneavoastra initiativa sa aduceti asociatia pe un fagas legal , Stati de vorba cu propietarii de apartamente , puteti infiinta o asociatie numai cu propietarii de pe scara dumneavoastra , intimplator la mine asa e si e foarte bine ,avem o asociatie formata din 19 apartamente ,exact cite sunt pe scara ,avem gigacalorimetru pe scara , apometru pe scara. Pentru putin Mariiky