avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor - colaj muzical
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor - colaj muzical

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Crearea unui colaj muzical,a unor remixuri este considerat creatie proprie?
Cel mai recent răspuns: mishhha , utilizator 11:58, 14 Noiembrie 2013
colajul in sine poate fi considerat creatie proprie care se bucura de drepturile de autor. totusi trebuie avut in vedere ca respectivul colaj poate incalca dr. de autor ale celor care au creat piesele incluse (compozitori, interpreti, producatori de fonograme, textieri). ptr a utiliza colajul intr-o maniera comerciala, trebuie obtinut consimtamantul tuturor titularilor de drepturi.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Sorin Eduard Pavel, Avocat
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Cum sa fiu dj(disk jockey) legal? DanGhiurutan DanGhiurutan Buna, Am 18 ani si sunt unul dintre multi dj si producatori de muzica electronica din Romania, si sunt nelamurit cu in legatura cu intrarea in ... (vezi toată discuția)
Problema interesanta drepturi de autor carerra carerra SITUATIA DE FAPT: Dețin un minihotel, iar la parter un restaurant. Am televizoare in fiecare camera. Ieri am primit de la asociatia titularilor de ... (vezi toată discuția)