avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recupereare rate , plecat in strainatate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recupereare rate , plecat in strainatate

Buna ziua

Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele
Acum are 5 rate in urma si a plecat in strainatate unde acuma lucreaza dar, nu poate sa dea toata suma restanta ( adica cele 5 rate in urma si il ameninta ca il da in judecata
Cei de la firma de recuperari au zis ca nu se poate reesalona nimic si ca in cinci zile sa plateasca toate ratele.
In acest caz daca se ajunge la judecata si nu are nimic pe numele lui poate fi executat?
Poate fi obligat sa vina in tara ?
Poate fi urmarit in strainate sa se puna sechestru in contul in care primiste salarul ?
Parinti pot fi excutati silit daca el nu isi achita datoria ?
Poate sa faca inchisoare in acest caz ?

Multumesc
daca ii plecat in strainate, cand va reveni vai mai putea pleca inapoi daca sa zicem are executare silita sau proces ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
claudiu20092, utilizator
Problema fratelui dumneavoastra este de natura civila si nu produce efecte asupra persoanei ci doar asupra bunurilor/veniturilor acesteia.
Fratelui dumneavoastra nu i se poate interzice dreptul la libera circulatie, deci - va putea veni si pleca din Romania nestingherit.
Sunt deacord ca problema reesalonarii ar putea fi rezolvata cu banca, pentru ca firma de recuperare nici nu are interesul dar nici dreptul sa hotarasca o plata esalonata/reesalonata.
Cel mai bine este ca fratele dumneavoastra sa ceara personal bancii sa se dispuna o alta modalitate de plata.
Executarea silita asupra contului de banca din strainatate se poate face doar in conditiile in care creditorul (banca) sau reprezentantul creditorului (firma de recuperare) ar cunoaste despre existenta acelui cont.
Mult succes!
daca iar pune propire pe contul din strainatate poate sa ia tot salaru ?

Daca executarea popririi se va cere la angajator, acesta avand de plata sume reprezentand salariu, retinerea se va face in limita a 1/3 din venitul lunar.
Daca executarea popririi se va face la banca, conturile bancare vor putea fi indisponibilizate pentru orice suma de executat, intrucat banca nu face diferenta daca sumele provin din salariu, realizanduu-se practic un cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor la credit de nevoi personale iliana105 iliana105 Buna seara,am si eu o intrebare la toti cei care stiu sa imi raspunda:fratele meu vrea sa faca un credit de nevoi personale cu valoare ipotecara la BCR ,insa ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)