Buna ziua,
Am inteles ca daca primesc un teren prin act de mostenire, la un eventual partaj, terenul nu va fi subiect de disputa pentru ca nu se va putea instraina bunul. Asa e?
Daca persoana este in viata si vrea sa-mi dea terenul, se poate face actul de mostenire? Am vreo varianta mai ieftina (procedura)? Cam cat m-ar costa notarul? Actul cine il face, eu sau notarul? Multumesc.
In forum nu se stabilesc relatii profesionale. Sfaturile aici se dau pro bono.Pe forum nu se pot da consultatii insa in profunzime aici se traseaza linii mari si consider ca acestea v au fost date.
Revenind la palaria de user si consultant sfatul meu este sa mergeti la un notar impreuna cu sotia si cu donatorii . Donatia facuta exclusiv dvs este bun propriu, insa donatioa poate fi supusa reductiunii daca sunteti dvs mostenitor rezervatar si mai sunt si alti mostenitori rezervatari, sa fie scutita de raport.
E posibil sa nu va fie buna donatia.
Mergeti la avocat ca sa vedeti ce act ar fi mai indicat in functie de tot.
Notarul va face ce act vreti dar nu poate face in vreun fel in care sa va favorizeze.
Notarul ajuta pe toti la fel...
Speta mostenire
leonida
buna ziua,
X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)