avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Venituri realizate in tara de origine
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Venituri realizate in tara de origine

Daca o persoana nascuta in Republica Moldova, dar in prezent traieste / locuieste in Romania are dubla cetatenie si realizeaza venituri in tara de origine, trebuie sa le declare fiscului din Romania ?
Cel mai recent răspuns: Angelica Ioan , Consultant fiscal 19:46, 4 Decembrie 2013
da.
De ce ....da ?
Avand cetatenie romana trebuie sa aplice codul fiscal care spune ca se impoziteaza toate veniturile din tara si din strainatate,
adica sa plateasca impozit de doua ori ? :-/
Pentru d-na IIeana Sandu
Explicaţii:
Este vorba de venituri din străinătate din profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, chirii sau arendă, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii, precum şi alte venituri aflate în străinătate.
Obligaţii privind declararea:
Depuneţi, până pe 25 mai, Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate Formular 201

Pentru salariu din străinătate...
Dacă aţi fost în străinătate şi aţi obţinut venituri din salariu acolo, nu trebuie să declaraţi nimic în România.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din strainatate dianne_ dianne_ Buna ziua, Persoanele fizice (neautorizate) pot intreprinde activitati independente si inregistra venituri din strainatate? Si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie 201 - dividende? helgalupan helgalupan Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la ... (vezi toată discuția)
Declarație unica anaf Endra Endra Bună seara! Am niște neclarități legat de faptul ca eu am un PFA suspendat si vreau sa declar niște venituri pe care le-am realizat, bineînțeles, în ... (vezi toată discuția)