avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune in urma unui accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune in urma unui accident rutier

In noaptea de 21-22 iulie 2008 am fost implicat intr-un accident de circulatie. Ma deplasam cu masina proprietate personala (Renault Clio 2 Hachback) impreuna cu fratele meu care statea in dreapta fata. La iesirea din Brasov catre Bucuresti un autoturism Opel Corsa a intrat pe contra sens izbindu-ma frontal. In urma accidentului au rezultat trei victime cu vatamari corporale grave astfel:

-Subsemnatul: fractura tibie, peroneu, fractura multipla glezna, fractura deschisa (explozie) genunchi si femur la piciorul drept, contuzii la nivelul bazinului

-Fratele meu Stefan: fractura multipla glezna picior stang, fisura bazin, contuzii la nivelul bazinului

-Pasagera din dreapta fata din Opelul Corsa: fractura multipla mana stanga si picior stang, fisura coloana vertebrala la nivelul celei de a treia vertebre, contuzii la nivelul fetei

La locul accidentului s-a intocmit procesul verbal, in care a fost gasit vinovat de producerea accidentului conducatorul autoturismului Opel Corsa, deschizandu-se dosar penal pe numele lui. Ulterior am depus plangere penala impotriva lui toti cei accidentati, inclusiv pasagera din Opel.
Eu am suferit cinci operatii la picior, totalizand 150 zile de ingrijiri medicale certificate de Institutul de Medicina Legala- Brasov. Pana in luna februarie 2009 am fost in concediu medical, iar in urma deciziei de pensionare pentru incapacitate temporara de munca mi- sa inchis contractul de munca la firma la care eram angajat urmand sa inaintez dosarul de pensie Casei de pensii. Momentan inca merg in carje iar estimarea doctorului de a calca pe picior in cel mai bun caz va fi luna mai 2009..
Fratele meu a suferit doua operatii la picior stang totalizand 50 zile de ingrijiri medicale certificate de Institutul de Medicina Legala- Brasov. Pana in luna decembrie 2008 a fost in concediu medical, dupa care a inceput munca.
Masina se afla de la data accidentului in custodia politiei Brasov .
Vinovatul era asigurat RCA la data producerii accidentului.
Dosarul se afla la politia Brasov , sectia cercetari penale si contine toate actele necesare pentru inaintarea catre Tribunalul Brasov.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in continuare pentru a putea recupera de la asiguratorul vinovatului cat mai mult din daunele materiale si vatamari corporale, precum si daunele morale aduse mie si fratelui meu de catre vinovat..
Care ar putea fi suma maxima pe care as putea sa o primesc?
M-ar interesa si modalitatea de a recupera integral banii pe masina, aceasta fiind cumparata in 2006 si fabricata in 2004.
Cel mai recent răspuns: bibamania1981 , utilizator 09:43, 16 Mai 2009
Va multumesc frumos pentru raspunsul promt si la obiect.
O zi buna!
Limita de despagubire pentru vatamari corporale este de 1.500.000 Euro,la aceasta despagubire este in drept mama dumneavoastra,putand cere si daune morale care se pot acorda tot in baza politei de asigurare.Fiind pieton,nu sunt operante despagubirile materiale.
Cheltuielile trebuie justificate cu documente,din cate stiu.Sunt acoperite si costurile medicamentelor,fiind necesar sa pastrati bonurile de la farmacie,in acest caz.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
ContSters76710, utilizator
Buna ziua
Revin cu vesti bune . Am contactat un avocat care are la activ multe cazuri rezolvate foarte asemanatoare cu al meu . A fost la Politie si a vazut dosarul care urmeaza sa mearga la Parchet . Ne-a asigurat ca dosarul este ok si ca avem toate avantajele pt castigarea acestui proces. Am inteles ca vinovatul va fii judecat atat pe parte penala cat si pe parte civila . Vis a vis de despagubirile privind vatamarile corporale de la RCA avem toate sansele sa obtinem ce ne dorim .
Asteptam sa vedem ce va urma . Doamne ajuta !

Referitor la cazul tau : bibamania1981 din cat ma pricep eu ( am prins un pik de experienta si putine informatii ) iti spun ca mama ta are toate sansele sa obtina ceva in urma procesului . Dupa ce va fii in stare sa se deplaseze , Sa mergeti neaparat la IML unde in urma examinarii mama ta va primii niste zile de ingrijire medicala care sunt cele mai importante intr-un asemenea proces . Sotul meu a primit 85-90 zile ...ceea ce inseamna vatamare grava .
Deja puteti contacta un avocat caruia sa-i prezentati situatia , iar in mom primirii citatiei ...la data resp sa va prezentati impreuna cu el .
Instanta hotaraste ce suma acorda pt despabubirile ce privesc vatamarea corporala / cea materiala nu este cazul dvs , iar voi puteti cere cat doriti ( daca va acorda bine daca nu suma va scadea la cat considera judecatorul ) Voi puteti cere si daune morale .....mama ta a suferit cumplit in acest accident si din pacate va ramane toata viata cu '' sechele'' .
Care ar trebui sa fie pasii urmatori in desfasurarea anchetei si ce ar trebui sa mai facem noi pana la proces?
- din cate stiu eu de la Parchet dosarul urmeaza sa mearga in instanta .

-cand trebuie sa ne constituim parte civila in proces, ?
- este posibil ca inaintea trimiterii dosarului in instanta , sa fiti chemate la Politie unde sa dati declaratie daca va constituiti parte civila .
Ar tb sa pastrati toate bonurile de la farmacie , daca i-ati cumparat mamei calmante , orice factura/ chitanta este f importanta asta in cazul dvs doriti sa va recuperati cheltuielile respective . De asemenea daca mama are proteza iar dvs ati cumparat-o , faceti dovada cu factura . Eu stiu ca banii cheltuiti cu operatiile si spitalizarea nu aveti cum sa ii dovediti , in aceeasi situatie sunt si eu , dar am inteles ca instanta va tine cont de chestiile astea , adika se vor socotii ei cumva . Este normal ca nu pot fi justificati deoarece medicul nu da chitanta pe '' spaga ''
Avocatul meu imi spunea ca daca este necesar ca sotul sa se deplaseze cu taxiul la spital ...pastreaza bonul , deci orice cheltuiala folosita pt acest scop se ''deconteaza '' . Noua ni s-a zis ca in acest proces se va contitui parte civila si spitalul , probabil asa se va intampla si la dvs .

Multa sanatate mamei si multa bafta .

Va multumesc frumos pentru sfaturi imi sunt de mare ajutor si le voi lua in considerare. Am pastrat intr-adevar chitante si bonuri fiscale de la farmacii pentru ca am cheltuit foarte multi bani pe medicamente.
Sanatate multa si sotului dumneavostra !
O zi buna!
bibamania1981 a scris:

Va multumesc frumos pentru sfaturi imi sunt de mare ajutor si le voi lua in considerare. Am pastrat intr-adevar chitante si bonuri fiscale de la farmacii pentru ca am cheltuit foarte multi bani pe medicamente.
Sanatate multa si sotului dumneavostra !
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de accident ruier soldat cu deces si vatamare corporala ferko11 ferko11 SOTUL MEU IN 2009.09.27 A ADORMIT LA VOLAN PROVOCAND UN TRAGIC ACCIDENT IN CARE AU DECEDAT ATAT EL, CAT SI PASAGERUL DIN MASINA, RESPECTIV S-A PRODUS ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca CRISTINCA CRISTINCA In urma cu o saptamina,sora mea a avut un accident ,in acel accident a murit ea,viitorul ei sot si un prieten,vinovat de accident a fost prietenul ei deoarece ... (vezi toată discuția)