avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instanta judecatoreasca si partajul in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instanta judecatoreasca si partajul in cazul succesiunii

- avere relativ mare
- tatal decedat
- sotia lui si mama mea in viata
- fratele meu minor (nascut in 1988-18-12, deci peste 16 ani) in viata si el
-eu, 21 ani, studenta, fortata sa plec din casa in care locuiam totii. Inca in viata.
Asadar, pe strazi, insa cu promisiunea ca mi se va da cat de curand o suma reprezentand o treime din suma care mi s-ar cuveni in urma partajului, cu scopul nobil de a avea unde locui, decent.
Problema: mi se cuvine, legal,sa-mi primesc partea de 18,75%. Fratele meu nu este de acord ca eu sa-mi primesc partea, si, cu siguranta, nici mama.. Mentionez ca tata mai are o sora internata la Balaceanca, cat si una intreaga la cap(ele au vreun drept?)
Prin urmare, cum ii va actiona instanta judecatoreasca pentru a se incepe partajul?
In plus, la ce avocat ar trebui sa apelez si cam la cat s-ar ridica costurile de judecata? Vor fi suportate numai de mine?
Multumundu-va anticipat, va astept raspunsurile.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:22, 25 Mai 2005
Cand a decedat tatal?
"Sotia lui si mama mea" ... adica aceeasi persoana, nu?
Vei fi chemata la succesiune, in procedura notariala (cred).
Nu conteaza ce vrea fratele, ce vrea mama, etc, esti mostenitor rezervatar.
Surorile tatalui nu sunt incluse atata timp cat exista copii si sotie supravietuitoare.
Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la tel. 0727.557.188

Av. Dinu
Daca poti detalia te astept fie pe forum, fie la mesaje private, fie pe email-ul care se afiseaza alaturi de nuele meu.
Nu te pot reprezenta dar te pot ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma... Danny22tm Danny22tm Mama mea are un apartament cu 3 camere,tatal meu a murit acum 3 ani,in apartament locuiesc eu cu mama si cu sotia...fratele cu sotia lui au plecat in gazda in ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa decesul ambilor soti IOANA223 IOANA223 matusa mea a decedat acum 13ani, tatal meu fratele matusii mele dupa decesul acesteia nu a deschis succesiunea pentru dreptul sau la apartamentul pe care ... (vezi toată discuția)